ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕΦΕΤ: Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο - Άμεση ανάκληση

ΕΦΕΤ: Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο – Άμεση ανάκληση

1 λεπτά ανάγνωσης

Σε νέα ανάκληση επικίνδυνου τροφίμου προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ασφάλεια Τροφίμων

Μετά από ελέγχους των επιθεωρητών του ΕΦΕΤ εντοπίστηκε Salmonella spp σε παρασκεύασμα κρέατος και συγκεκριμένα σε ρολό κοτόπουλο που παρασκευάζει βιοτεχνία επεξεργασίας κρέατος με έδρα τις Συκιές Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Όπως αβαφέρεται στην ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1κιλ. ΚΤΨ., με ημερομηνία κατάψυξης 30/11/2021 και ανάλωσης 30/11/2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΒΕΚ) ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ ΑΒΕΕ» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση
του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω να μην το καταναλώσουν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανατροπή: Τα μικροπλαστικά δεν είναι αδρανή – Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον μηχανισμό που προκαλεί εμφράγματα, εγκεφαλικά και όγκους

Έρευνα του Columbia στο Nature δείχνει ότι σε επαφή με το νερό και το αίμα παράγουν καταστροφικές ελεύθερες ρίζες – Όσο μικραίνουν, τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται.

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Φ. Γαΐτης στο cibum: «Έτρωγα όλο το φαγητό μου, αλλά δεν κατάλαβα πώς βοήθησα τα παιδάκια στην Αφρική»

Ο Έλληνας επιστήμονας Τροφίμων Φ. Γαΐτης εξηγεί γιατί η αφθονία τροφίμων δεν βάζει τέλος στην πείνα.