ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕιδοποίηση RASFF από Ελλάδα για εισαγόμενο σουσάμι και φιστίκια

Ειδοποίηση RASFF από Ελλάδα για εισαγόμενο σουσάμι και φιστίκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Άλλα ανέφεραν τα έγγραφα εισαγωγής και άλλα οι ετικέτες του προϊόντος.

Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα 26 Ιουνίου την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για σουσάμι προέλευσης Νιγηρίας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ειδοποίηση κατά τη διάρκεια ελέγχου προέκυψε αναντιστοιχία στο περιεχόμενο των εγγράφων εισαγωγής με τις πληροφορίες στις ετικέτες. Το προϊόν δεν έχει διανεμηθεί στην ελληνική αγορά, καθώς δεσμεύτηκε από τις αρχές.

Επίσης οι ελληνικές αρχές δέσμευσαν φιστίκια προέλευσης Τουρκία λόγω παρουσίας αφλατοξινών. Συγκεκριμένα ανιχνεύτηκαν Aflatoxin B1 – mycotoxins 36,8 +/- 8,5 µg/kg με μέγιστο επιτρεπόμενο 8,0 µg/kg και Aflatoxin total – mycotoxins 39,3 +/- 8,5 µg/kg  με μέγιστο επιτρεπόμενο 10.0 µg/kg.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι μη ασφαλούς γάλακτος λίγο πριν διατεθούν στην αγορά

Η ΑΑΔΕ κατέσχεσε πάνω από δύο τόνους ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων που μεταφέρονταν χωρίς ψύξη.

Ελλάδα: Κατέληξε το βρέφος 10 μηνών που πνίγηκε από φαγητό – Τα περιστατικά πνιγμού από τροφή που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά πνιγμού από φαγητό και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς