Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση RASFF για κίνδυνο από Ιταλική μοτσαρέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕιδοποίηση RASFF για κίνδυνο από Ιταλική μοτσαρέλα
spot_img

Η Γαλλία ενημέρωσε το RASFF για σοβαρό κίνδυνο από μοτσαρέλα προέλευσης Ιταλίας.

Η γαλλικές αρχές σήμερα 10 Ιουνίου, ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ για ακατάλληλα τρόφιμα (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο από  Mozzarella προέλευσης Ιταλίας λόγω παρουσίας του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η Ευρώπη «χτυπήθηκε» από επιδημία λιστερίωσης με 20 κρούσματα πέντε εκ των οποίων πέθαναν.

- Advertisement -

Είχε προηγηθεί ανάκληση του προϊόντος από τα σουπερμάρκετ Carrefour σε Βέλγιο και Γαλλία όπου οι αρχές και των δύο χωρών με επείγουσες ειδοποιήσεις συνέστησαν σε όσους έχουν τα προϊόντα που περιγράφονται παρακάτω να μην τα καταναλώνουν και να τα καταστρέψουν ή να τα επιστρέψουν στο σημείο πώλησης όπου θα επιστραφούν τα χρήματα.

Πρόκειται για το προϊόν MOZZARELLA DI BUFFALA CAMPANA AOP MINI (120G)

Η μοτσαρέλα που ανακλήθηκε από τα Carrefour σε Βέλγιο και Γαλλία


Άτομα που έχουν καταναλώσει τα «προϊόντα» που αναφέρονται παραπάνω και παρουσιάζουν πυρετό, μεμονωμένα ή συνοδεύονται από πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα, καλούνται να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να αναφέρουν αυτή την κατανάλωση. Μερικές φορές μπορεί επίσης να εμφανιστούν σοβαρές μορφές με νευρολογικές επιπλοκές και μητρική ή εμβρυϊκή βλάβη σε έγκυες γυναίκες. Οι έγκυες γυναίκες καθώς και τα άτομα με ανοσοκαταστολή και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά τα συμπτώματα. Η λιστερίωση είναι μια ασθένεια που μπορεί να είναι σοβαρή και έχει περίοδο επώασης έως και οκτώ εβδομάδες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα