Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
14.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι ασφαλή για κατανάλωση τα ζαρωμένα αγγούρια;

ΑρχικήΝέαΕίναι ασφαλή για κατανάλωση τα ζαρωμένα αγγούρια;
spot_img

Πότε ένα αγγούρι είναι απολύτως ασφαλές για βρώση;

Το αγγούρι στο ψυγείο δεν φαίνεται πια τόσο φρέσκο ​​και η φλούδα του έχει ζαρώσει. Αυτό μπορεί να συμβεί γρήγορα εάν τα έχετε αποθηκεύσει για πολύ καιρό ή εάν τα αποθηκεύσατε λανθασμένα. Γιατί τότε 
τα λαχανικά χάνουν την υγρασία τους, εξηγεί η Angela Dietz από το Competence Center for Nutrition (KErn).

Η συνοχή ενός τέτοιου αγγουριού μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστική – αλλά μπορείτε ακόμα να το φάτε. «Αν υπάρχουν ελαφρώς ρυτιδωμένες περιοχές, δεν υπάρχει πρόβλημα με την κατανάλωσή τους», διαβεβαιώνει η Dietz.

Υπάρχουν όμως αρνητικές επιπτώσεις στην περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες. Σύμφωνα με την ειδικό, όταν αποθηκεύουμε λανθασμένα φρούτα και λαχανικά για μεγάλο χρονικό διάστημα η περιεκτικότητα των τροφίμων σε βιταμίνη C μειώνεται. 

Ωστόσο, εάν έχει σχηματιστεί μούχλα , συνιστάται η απόρριψη του αγγουριού. Η μούχλα μπορεί να παράγει τοξίνες που ονομάζονται μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία ακόμη και σε μικρές ποσότητες. Διαδίδονται ιδιαίτερα γρήγορα σε τροφές που περιέχουν νερό όπως τα αγγούρια, γι’ αυτό δεν αρκεί να αφαιρέσετε τις πληγείσες περιοχές .

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου ( BfR ), οι μυκοτοξίνες μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας, από έμετο ή διάρροια έως ηπατική και νεφρική βλάβη, ακόμη και καρκίνο.

Αποθηκεύστε τα αγγούρια σωστά – και αποφύγετε το ζάρωμα

Τα κομμένα αγγούρια πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. Διαρκούν συνήθως λίγες ημέρες και πρέπει να χρησιμοποιούνται γρήγορα.

Τα ολόκληρα αγγούρια μπορούν να διαρκέσουν έως και τρεις εβδομάδες υπό βέλτιστες συνθήκες: Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας συνιστά σκοτάδι και θερμοκρασίες από 12 έως 15°C, που επικρατούν σε δροσερά κελάρι , για παράδειγμα . Επιπλέον, τα αγγούρια δεν πρέπει να αποθηκεύονται με φρούτα ή λαχανικά που εκκρίνουν αιθυλένιο, όπως τα μήλα, για παράδειγμα, γιατί τότε επιταχύνεται η αλλοίωσή τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο