Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι επίσημο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕίναι επίσημο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων (E171). Η απαγόρευση θα ισχύσει μετά από μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι, από φέτος το καλοκαίρι, το διοξείδιο του τιτανίου δεν θα πρέπει πλέον να προστίθεται στα τρόφιμα.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «η ασφάλεια των τροφίμων που τρώνε οι πολίτες μας και η υγεία τους είναι αδιαπραγμάτευτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διασφαλίζουμε τον αυστηρό και συνεχή έλεγχο των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας για τους καταναλωτές.

Ένας ακρογωνιαίος λίθος αυτής της εργασίας είναι να διασφαλίσουμε ότι μόνο ασφαλείς ουσίες, που υποστηρίζονται από έγκυρα επιστημονικά στοιχεία, φτάνουν στα πιάτα μας. Με τη σημερινή απαγόρευση, αφαιρούμε ένα πρόσθετο τροφίμων που δεν θεωρείται πλέον ασφαλές. Βασίζομαι στις αρχές των κρατών μελών για τη συνεργασία τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων θα τερματίσουν τη χρήση του E171 στα τρόφιμα».

Το διοξείδιο του τιτανίου χρησιμοποιείται για να δώσει λευκό χρώμα σε πολλά τρόφιμα, από αρτοσκευάσματα και επάλειψη σάντουιτς μέχρι σούπες, σάλτσες, ντρέσινγκ σαλάτας και συμπληρώματα διατροφής. Τα κράτη μέλη ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής, που υποβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο