Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι οριστικό: Οι κατεψυγμένες πίτσες της Nestle ευθύνονται για τους θανάτους παιδιών στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕίναι οριστικό: Οι κατεψυγμένες πίτσες της Nestle ευθύνονται για τους θανάτους παιδιών στη Γαλλία
spot_img

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, οι Γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες για σοβαρές περιπτώσεις αιμολυτικού ουροποιητικού συνδρόμου (HUS) που αναφέρθηκαν στην εθνική επικράτεια.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές της Γαλλίας σε ανακοίνωσή τους, οι επιδημιολογικές, μικροβιολογικές αναλύσεις και οι αναλύσεις ιχνηλασιμότητας επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ διαφόρων κρουσμάτων και της κατανάλωσης κατεψυγμένης πίτσας από τη σειρά Fraîch’Up της Nestle France Buitoni, η οποία βρέθηκε επιμολυσμένη με βακτήρια Escherichia coli που παράγουν τοξίνες Shiga.

Από τις 28 Μαρτίου 2022, 75 κρούσματα διερευνώνται, εκ των οποίων 41 κρούσματα με αιμολυτικό ουρεμικό σύνδρομο (HUS) με παρόμοια χαρακτηριστικά, εντοπίστηκαν 14 περισσότερα κρούσματα από την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση στις 17 Μαρτίου. 34 επιπλέον περιπτώσεις είναι υπό έρευνα.

Τα άρρωστα παιδιά κυμαίνονται σε ηλικία από 1 έως 18 ετών με διάμεση ηλικία τα 7 έτη. Δύο παιδιά πέθαναν.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, οι αρχές ζητούν από τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους πίτσες με το εμπορικό σήμα Buitoni Fraîch’Up να μην τις καταναλώνουν και να τις καταστρέψουν.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν κάθε νοικοκυριό να βεβαιωθεί ότι ο καταψύκτης του δεν περιέχει αυτό το προϊόν. Συνιστάται επίσης στους καταναλωτές που έχουν κατεψυγμένες πίτσες στους καταψύκτες τους, οι οποίες έχουν διαχωριστεί από το κουτί τους και των οποίων η γκάμα και η μάρκα δεν μπορούν να αναγνωριστούν ελλείψει στοιχείων, να μην τις καταναλώνουν και να τις καταστρέφουν.

Ως προληπτικό μέτρο, η εταιρεία είχε προχωρήσει στις 18 Μαρτίου στην απόσυρση-ανάκληση όλων των προϊόντων πίτσας της σειράς Fraîch’Up, μάρκας Buitoni, που διατίθενται στην αγορά από τον Ιούνιο του 2021. Οι αρχές κινητοποιούνται πλήρως για να διασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων απόσυρσης/ανάκλησης που εφαρμόζονται μέσω περισσότερων από 10.000 ελέγχων στους διάφορους διαύλους διανομής.

Οι αρχές υπενθυμίζουν ότι μετά την κατανάλωση των προϊόντων που επηρεάζονται από την ανάκληση, είναι σημαντικό οι καταναλωτές να συμβουλευτούν αμέσως έναν γιατρό αναφέροντας την κατανάλωση αυτή εάν:

  • μέσα σε 10 ημέρες, βιώσουν διάρροια, κοιλιακό άλγος ή έμετο.
  • μέσα σε 15 ημέρες παρουσιάσουν σημάδια μεγάλης κόπωσης, ωχρότητα, μείωση του όγκου των ούρων, η οποία γίνεται πιο σκοτεινή.

Ελλείψει συμπτωμάτων εντός 15 ημερών από την κατανάλωση, υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πηγή: gouv.fr

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα