Πως να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες από τις τελευταίες καλοκαιρινές εκδρομές.
Τι πιο ωραίο να προσπαθήσετε να επιμηκύνετε τις διακοπές σας, πηγαίνοντας για μπάνιο το ΣΚ. Και επειδή ο μισθός – μαζί με το δώρο – έχουν εξανεμιστεί, μάλλον θα φροντίσετε να πάρετε μαζί σας φαγητό ή κάποια σνακ και σάντουιτς. Αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να σας βγει “ξινό” εάν δεν προσέξετε την ασφάλεια τροφίμων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από το USDA για να κρατήσετε τις τροφιμογενείς ασθένειες μακριά.
Οι 8 κορυφαίες συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων.
- Συσκευάστε τα ευπαθή τρόφιμα απευθείας από το ψυγείο ή την κατάψυξη σε φορητό καταψύκτη. Το κρέας και τα πουλερικά μπορούν να συσκευάζονται όσο είναι ακόμα κατεψυγμένα.
- Διατηρείτε το ωμό κρέας και τα πουλερικά τυλιγμένα χωριστά από μαγειρεμένα τρόφιμα ή τρόφιμα που προορίζονται να καταναλωθούν ωμά, όπως φρούτα.
- Για μακρινά ταξίδια, πάρτε δύο καταψύκτες — το ένα για τις άμεσες διατροφικές ανάγκες της ημέρας, όπως μεσημεριανό γεύμα, ποτά ή σνακ, και το άλλο για ευπαθή τρόφιμα που θα χρησιμοποιηθούν αργότερα.
- Καταναλώστε μόνο εμφιαλωμένο νερό ή άλλα κονσερβοποιημένα ή εμφιαλωμένα ποτά. Το νερό σε ρυάκια και ποτάμια είναι ακατέργαστο και δεν είναι ασφαλές για πόσιμο.
- Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών ή υγρές πετσέτες μιας χρήσης που περιέχουν τουλάχιστον 60% τοις εκατό αλκοόλ.
- Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε τρόφιμα σταθερά στο ράφι για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των τροφίμων.
- Όταν φτάσετε στην παραλία, θάψτε μερικώς το ψυγείο σας στην άμμο, σκεπάστε το με πετσέτα και σκιάστε το με μια ομπρέλα θαλάσσης.
- Μην τρώτε φαγητό που έχει μείνει έξω (ειδικά στον ήλιο) για περισσότερες από 2 ώρες (1 ώρα όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30ο C).