ΑρχικήPicksNews LineΕννέα ειδοποιήσεις σήμερα στο RASFF για επικίνδυνα προϊόντα από την Κίνα!

Εννέα ειδοποιήσεις σήμερα στο RASFF για επικίνδυνα προϊόντα από την Κίνα!

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα τρόφιμα από την Κίνα στην κορυφή των χθεσινών ενημερώσεων στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα.

Εννέα ενημερώσεις, ανέβασε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για τρόφιμα που εξάγονται από την Κίνα στην Ευρώπη. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις η ειδοποίηση εντάσσεται στην κατηγορία κινδύνου ”σοβαρός”.

- Advertisement -

Οι 7 ενημερώσεις έγιναν από την Ολλανδία μία από τη Σλοβενία και μία από τη Γαλλία και αφορούσαν σε:

Χλώριο  (μη εγκεκριμένη ουσία – υπολείμματα φυτοφαρμάκων) σε προϊόν κρέατος κοτόπουλου, υπολείμματα φυτοφαρμάκων (Dimethomorph) σε τσάι και χλώριο σε κατεψυγμένα chicken strips και μη εγκεκριμένη ουσία σε μαγειρικά σκεύη.

- Advertisement -

Και χθες Τρίτη 7 Οκτωβρίου το RASFF δέχθηκε ενημερώσεις για προϊόντα από την Κίνα. Η μία αφορούσε σε υψηλή περιεκτικότητα σε πτητικά συστατικά σε σπάτουλα σιλικόνης και υπολείμματα του μη εγκεκριμένου φυτοφαρμάκου Thiametoxam σε κρεμμύδια κομμένα σε κύβους.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.