Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εντοπίστηκε η εταιρεία πεπερόνι που ευθύνεται για την μόλυνση 81 καταναλωτών από Ηπατίτιδα Ε

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕντοπίστηκε η εταιρεία πεπερόνι που ευθύνεται για την μόλυνση 81 καταναλωτών από Ηπατίτιδα Ε
spot_img

Μαζική ανάκληση προϊόντων από Φινλανδική εταιρεία και ειδοποίηση RASFF.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2024, 81 περιπτώσεις ηπατίτιδας Ε από διάφορα μέρη της Φινλανδίας έχουν αναφερθεί στο μητρώο μολυσματικών ασθενειών του  Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας (THL). Οι μισές περιπτώσεις χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στις εργαστηριακές εξετάσεις του Οργανισμού Τροφίμων ruokavirasto βρέθηκε ο ιός της ηπατίτιδας Ε σε λουκάνικο κρέατος παραγωγής εγχώριου παρασκευαστή. Πρόκειται για την εταιρεία Kotivara που ανακοίνωσε ότι απέσυρε τα λουκάνικα κρέατος από την πώληση.

Η Αρχές της Φινλανδίας ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ για επικίνδυνα τρόφιμα ότι ο ιός Ηπατίτιδας Ε εντοπίστηκε σε προϊόντα κρέατος της εταιρείας Kotirava, καθώς τα λουκάνικα πεπερόνι εξάγονται και στη Σουηδία. Ο κίνδυνος σύμφωνα με το RASFF είναι σοβαρός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης της εταιρείας, η προηγούμενη ανάκληση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2024 επεκτείνεται και σε άλλα προϊόντα «λόγω της μολυσμένης με Ηπατίτιδα Ε πρώτης ύλης κρέατος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των ανακληθέντων προϊόντων». Η Kotirava Oy απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να ελέγξουν το προϊόν που έχουν αγοράσει και το αναγνωριστικό παρτίδας του στη συνημμένη λίστα που παρατίθεται και τόνισε πως το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί εκτός εάν έχει θερμανθεί, σε κανονική θερμοκρασία μαγειρέματος.

Ανακλήθηκαν προϊόντα:

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα