Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία E coli από σαλάτα στη Βρετανία – 259 κρούσματα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπιδημία E coli από σαλάτα στη Βρετανία – 259 κρούσματα
spot_img

Στην εστία μολύνσεων εμπλέκονται μαρούλι και φύλλα σαλάτας που παράγονται στη Βρετανία.

259 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν μετά την κατανάλωση σαλάτας σε Αγγλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία από τα τέλη Αυγούστου έως και τα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις Αρχές – FSS, UKHSA και FSA- η πλειοψηφία των ασθενών είναι ενήλικες ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι ενδέχεται να εμπλέκονται μαρούλια και φύλλα σαλάτας που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Δρ Lesley Larkin, επικεφαλής του τμήματος επιτήρησης, γαστρεντερικών λοιμώξεων και ασφάλειας τροφίμων στο UKHSA, είπε ότι η αύξηση των αναφορών οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο στέλεχος E. coli O157.

Σχετικά με τις λοιμώξεις από E. coli
Όποιος έχει αναπτύξει συμπτώματα λοίμωξης από E. coli θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και να ενημερώσει το γιατρό του για την πιθανότητα τροφικής  δηλητηρίασης καθώς απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση αυτής της λοίμωξης.

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων από E. coli ποικίλλουν για κάθε άτομο, αλλά συχνά περιλαμβάνουν έντονες κράμπες στο στομάχι και διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν πυρετό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες. Άλλοι μπορεί να αναπτύξουν σοβαρά ή απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα και επιπλοκές.

Περίπου το 5 έως 10 τοις εκατό όσων έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις από E. coli αναπτύσσουν μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της νεφρικής ανεπάρκειας, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα