Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Επίσημη “πρώτη” για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Επίσημη "πρώτη" για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe
spot_img

Η plant-based Parmesan alternative, με βάση την πατάτα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική.

Η Ολλανδική εταιρία avebe που ειδικεύεται στην παραγωγή πατάτας και προϊόντων πατάτας και επεξεργασία αμύλου από το 1919, δημιούργησε ένα εναλλακτικό προϊόν παρμεζάνας φυτικής προέλευσης, το οποίο παρουσίασε στην έκθεση Food ingredients Europe (FiE) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 6-8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία το προϊόν που έχει ως βάση την πατάτα, έχει μία καθαρή φυτική υφή και είναι μια φυτική εναλλακτική λύση στο σκληρό τυρί παρμεζάνας. Το προϊόν ονομάζεται “plant-based Parmesan alternative”, (εναλλακτική παρμεζάνα φυτικής προέλευσης).

Οι πατάτες κάνουν καλό λέει η Avebe και στην ιστοσελίδα της αναφέρει: “Η πατάτα είναι η πιο ευέλικτη καλλιέργεια του πλανήτη. Τεχνικά, μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και στον Άρη. περιέχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες θερμίδες ανά στρέμμα καλαμποκιού. Ταΐζουν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε μέρα. Και δεδομένου ότι είναι λιγότερο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή και λιγότερο υπεύθυνες για αυτήν, θα μπορούσαν να παρέχουν διατροφή για ακόμη περισσότερους”.

Σύμφωνα με την avebe η αγορά εναλλακτικών προϊόντων αναπτύσσεται ραγδαία καθώς οι καταναλωτές αναζητούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Με τα προϊόντα της avebe με βάση τις πατάτες, οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν μια φυτική λύση που συναγωνίζεται την πλούσια, κρεμώδη και λεία υφή των γαλακτοκομικών, με μια ελκυστική καθαρή ετικέτα

Μαθαίνοντας πώς να αξιοποιούν το άμυλο και τις πρωτεΐνες τους, οι ερευνητές της Avebe “ξεκλειδώνουν” τώρα εκθετικά μεγαλύτερα κέρδη. Μπέργκερ φυτικής προέλευσης, Γάλα χωρίς αγελάδα, τέλος στις αλλεργίες, και στα αφύσικα πρόσθετα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα