Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FSAI: Συμβουλές για την ασφαλή κατανάλωση αυγών πάπιας

ΑρχικήPicksNews LineFSAI: Συμβουλές για την ασφαλή κατανάλωση αυγών πάπιας
spot_img

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων – FSAI, εξέδωσε συμβουλές σχετικά με την ασφαλή κατανάλωση αυγών πάπιας.

Τα αυγά πάπιας είναι διαθέσιμα στην ιρλανδική αγορά λιανικής πώλησης και χρησιμοποιούνται από μερικούς ανθρώπους ως εναλλακτικές λύσεις για τα αυγά της κότας στο μαγείρεμα και το ψήσιμο.

Οι παραγωγοί είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά. Από καιρό σε καιρό, προκύπτουν περιστατικά που αφορούν αυγά πάπιας όπου εντοπίζεται Salmonella, επομένως τα αυγά πάπιας πρέπει πάντα να χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και να μαγειρεύονται με μεγάλη προσοχή. Η Salmonella μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, ιδιαίτερα σε ευάλωτα άτομα.

Η FSAI συμβουλεύει να καταναλώνετε μόνο αυγά πάπιας που έχουν μαγειρευτεί καλά και να αποφεύγετε τη χρήση ωμών αυγών πάπιας σε οποιαδήποτε πιάτα που δεν θα μαγειρευτούν καλά πριν από το φαγητό.

Η διατήρηση αυστηρών πρακτικών υγιεινής είναι σημαντική όταν χειρίζεστε ωμά αυγά πάπιας, όπως το πλύσιμο των χεριών και οι επιφάνειες προετοιμασίας μετά το χειρισμό ή τη χρήση αυγών πάπιας.

Συγκεκριμένα:

  • Τα αυγά πάπιας δεν πρέπει να τρώγονται ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα.
  • Τρώτε μόνο αυγά πάπιας που έχουν μαγειρευτεί καλά, έως ότου τόσο το λευκό όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Ένα αυγό πάπιας είναι βαρύτερο και μεγαλύτερο από το αυγό μιας κότας και ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.
  • Τα πιάτα που περιέχουν αυγά πάπιας πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Μην χρησιμοποιείτε ωμά αυγά πάπιας στην παρασκευή προϊόντων που περιέχουν ωμό ή ελαφρώς μαγειρεμένο αυγό, όπως σπιτική μαγιονέζα, τιραμισού, γλάσο, σάλτσα hollandaise.
  • Όταν χρησιμοποιείτε αυγά πάπιας στο μαγείρεμα ή το ψήσιμο, μην τρώτε ή μη δοκιμάζετε το ωμό μείγμα.
  • Αφού χειριστείτε ωμά αυγά πάπιας, πλένετε πάντα καλά τα χέρια.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα σκεύη και οι επιφάνειες προετοιμασίας που έχουν έρθει σε επαφή με ωμά αυγά πάπιας πλένονται καλά πριν επαναχρησιμοποιηθούν
  • Αποθηκεύστε τα αυγά πάπιας στο ψυγείο μακριά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο