Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Ανάκληση ροζέ κρασιών λόγω γυάλινων θραυσμάτων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓαλλία: Ανάκληση ροζέ κρασιών λόγω γυάλινων θραυσμάτων
spot_img

Τα μπουκάλια ροζέ κρασιού που ανακαλούνται είναι AOC Cabernet d’Anjou, με τα εμπορικά σήματα Château de Mauny, Club de sommeliers και The U (ιδιωτική μάρκα σουπερμάρκετ), λόγω ελαττώματος στον τρόπο κατασκευής των γυάλινων μπουκαλιών.

Τα εν λόγω μπουκάλια πωλούνταν σε μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας.

- Advertisement -

Ο κυβερνητικός ιστότοπος ανάκλησης RappelConso ανέφερε: «Λόγω του κινδύνου τραυματισμού/βλαβών επιπτώσεων από τη δυσπεψία αυτού του προϊόντος, ως προληπτικό μέτρο, συνιστάται στα άτομα που έχουν προϊόντα από τις παρτίδες που περιγράφονται να μην τα καταναλώνουν». Μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο στόμα και στο πεπτικό σύστημα. Το πρόβλημα όπως είπαν είναι «Μια γυάλινη κλωστή ανάμεσα στα δύο εσωτερικά τοιχώματα του μπουκαλιού στο λαιμό. Αυτό το νήμα μπορεί να σπάσει και να δημιουργήσει θραύσματα.”

Οι παρτίδες που ανακαλούνται είναι:

  • Château de Mauny, 75cl, πωλείται σε καταστήματα U σε όλη τη Γαλλία από τις 14 Δεκεμβρίου 2021. Αριθμός παρτίδας  L21342B , αριθμός γραμμικού κώδικα 3507110014653.
  • Το Club des Sommeliers, πωλήθηκε μεταξύ 13 Δεκεμβρίου 2021 και 5 Ιανουαρίου 2022, στα Casino, Vival και Spar. Αριθμός παρτίδας  L21342C , barcode 3222477571778.
  • Μάρκα U, 75cl, πωλείται σε σούπερ μάρκετ U σε όλη τη Γαλλία. Με σφραγίδα «Les Hauts Buis». Αριθμός παρτίδας  L21340A , barcode 3256220367608; και παρτίδα   L21344B20A , barcode 3256225037964.

Η ανάκληση έχει οριστεί να διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου για το εμπορικό σήμα U, τις 29 Ιανουαρίου για το Château de Mauny και τις 30 Ιανουαρίου για το Club de Sommeliers.

Πηγή: The Drink Business

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα