Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιαούρτι: Και η Co-op Καταργεί την ημερομηνία λήξης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιαούρτι: Και η Co-op Καταργεί την ημερομηνία λήξης
spot_img

Μετά τη Morrisons τη Danone και δεκάδες άλλες εταιρείες, τώρα και η Co-op -o δεύτερος μεγαλύτερος γαλακτοκομικός συνεταιρισμός της Ιρλανδίας με  1.200 υπαλλήλους, 3.000 προμηθευτές γάλακτος και περισσότερους από 7.000 μετόχους, με γραφεία στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βαρκελώνη, το Μάιντς και τη Σανγκάη- καταργεί τις ημερομηνίες λήξης, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα τροφίμων.

Τα δοχεία θα έχουν μια ημερομηνία «καλύτερη  πριν από», με τους αγοραστές να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν μία “δοκιμή μυρωδιάς” «sniff test» για να αποφασίσουν αν είναι ακόμα καλό για να το καταναλώσουν. Οι μισές συσκευασίες γιαουρτιού απορρίπτονται πριν καν ανοίξουν, περίπου 42.000 τόνοι ετησίως, αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας.

Ο Nick Cornwell από την μάρκα Co-op είπε: «Η οξύτητα του γιαουρτιού λειτουργεί ως φυσική άμυνα και θα ενθαρρύνουμε τους αγοραστές να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους για την ποιότητα του γιαουρτιού τους εάν έχει περάσει την καλύτερη ημερομηνία». Ο Cornwell πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την Co-op να κάνει αυτή την αλλαγή σε ολόκληρη τη σειρά γιαουρτιών της, καθώς γνωρίζουμε, ότι η ετικέτα ημερομηνίας στο γιαούρτι είναι ένας θεμελιώδης λόγος για τον οποίο πετιέται.». Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία πιστεύει πως οι καταναλωτές θα σώσουν και τον πλανήτη και την τσέπη τους.

Το 2021, η Co-op αφαίρεσε τις ετικέτες ημερομηνίας σε πολλές σειρές φρέσκων προϊόντων δοκιμαστικά και προσφέρει, επίσης, συμβουλές αποθήκευσης στη συσκευασία σε μια  από τις σειρές της για να βοηθήσει στη μείωση των απορριμμάτων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα