Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση 55 τόνων βόειου κιμά με E.coli O103

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανάκληση 55 τόνων βόειου κιμά με E.coli O103
spot_img

Μια νέα, τεράστια ανάκληση έρχεται από τις ΗΠΑ, από έναν μάλλον συνήθη πλέον συνδυασμό βακτηρίου – τροφίμου.

Η εταιρεία Lakeside Refrigerated Services ανακαλεί περίπου 120.872 λίβρες (54.826,62 κιλά) προϊόντων κιμά βοείου κρέατος που μπορεί να έχουν μολυνθεί με E. coli O103, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Τα προϊόντα αυτά παρήχθησαν από την 1η Φεβρουαρίου 2022 έως τις 8 Απριλίου 2022, ενώ διανεμήθηκαν σε σημεία λιανικής σε εθνικό επίπεδο.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών ρουτίνας του FSIS σε εισαγόμενα προϊόντα. Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ασθένειας ή ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Πολλά εργαστήρια δοκιμών, δεν πραγματοποιούν αναλύσεις για E. coli που δεν παράγει τοξίνες O157 Shiga (STEC), όπως το O103, επειδή είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί από το STEC O157:H7. Οι καταναλωτές μπορούν να αρρωστήσουν από STECs 2-8 ημέρες (μέσος όρος 3-4 ημερών) μετά την κατανάλωση του βακτηρίου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με STEC O103 αναπτύσσουν διάρροια (συχνά αιματηρή) και έμετο. Ορισμένες ασθένειες διαρκούν περισσότερο και μπορεί να είναι πιο σοβαρές. Η μόλυνση συνήθως διαγιγνώσκεται με δοκιμή δείγματος κοπράνων.

Η συνήθης θεραπεία είναι η έντονη ενυδάτωση και η υποστηρικτική φροντίδα, ενώ γενικά δεν συνιστάται αντιβιοτική θεραπεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά, σπάνια, μερικοί αναπτύσσουν μια πιο σοβαρή λοίμωξη. Το αιμολυτικό ουρεμικό σύνδρομο (HUS), ένας τύπος νεφρικής ανεπάρκειας, είναι ασυνήθιστο σε λοίμωξη από STEC O103. Το HUS μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνό σε παιδιά κάτω των 5 ετών, ηλικιωμένους ενήλικες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Χαρακτηρίζεται από εύκολους μώλωπες, ωχρότητα και μειωμένη παραγωγή ούρων. Τα άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Η FSIS ανησυχεί ότι ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να βρίσκονται σε ψυγεία ή καταψύκτες καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν από τις Αρχές να μην τα καταναλώσουν. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να απορρίπτονται ή να επιστρέφονται στον τόπο αγοράς.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα