Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Cargill ανακαλεί 6,7 τόνους συσκευασμένου μοσχαρίσιου κιμά!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνH Cargill ανακαλεί 6,7 τόνους συσκευασμένου μοσχαρίσιου κιμά!
spot_img

Μολυσμένο με E. coli κρέας που είχε διαχωριστεί, χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος στην παραγωγή κιμά βοείου κρέατος.

Η Cargill Meat Solutions, ανακαλεί περίπου 6.700 κιλά ακατέργαστων προϊόντων μοσχαρίσιου κιμά που μπορεί να έχουν μολυνθεί με E. coli O157:H7, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS). Υπενθυμίζεται ότι το 2007, η Cargill που το 2022 ανέφερε  ακαθάριστα έσοδα 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακάλεσε σχεδόν 383 τόνους μοσχαρίσιου κιμά μετά από ένα ξέσπασμα E. coli στη Βόρεια Καρολίνα.

- Advertisement -

Τα είδη ακατέργαστου μοσχαρίσιου κιμά, παρήχθησαν 26-27 Απριλίου 2024 και πωλούνται σε πλαστικούς δίσκους από το μεγαλύτερο σε έσοδα σουπερμάρκετ στον κόσμο Walmart, που διαθέτει 10.566 καταστήματα και ομίλους σε 24 χώρες και 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Η εγκατάσταση ανέφερε το ζήτημα στο FSIS αφού εντόπισαν ότι μολυσμένο προϊόν που είχε διαχωριστεί, χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος στην παραγωγή κιμά βοείου κρέατος.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Το Ε . coli O157:H7 είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αιματηρή διάρροια και κοιλιακές κράμπες 2-8 ημέρες (3-4 ημέρες, κατά μέσο όρο) μετά την έκθεση του οργανισμού. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, μερικοί αναπτύσσουν έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά κάτω των 5 ετών και σε μεγαλύτερους ενήλικες. Χαρακτηρίζεται από εύκολους μώλωπες, ωχρότητα και μειωμένη παραγωγή ούρων. Τα άτομα που εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν επείγουσα ιατρική φροντίδα αμέσως.

Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται στα ψυγεία ή τους καταψύκτες των καταναλωτών και συνέστησε σε όσους έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να τα απορρίψουν ή να τα επιστρέψουν στον  τόπο αγοράς.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα