Μολυσμένο με E. coli κρέας που είχε διαχωριστεί, χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος στην παραγωγή κιμά βοείου κρέατος.
Η Cargill Meat Solutions, ανακαλεί περίπου 6.700 κιλά ακατέργαστων προϊόντων μοσχαρίσιου κιμά που μπορεί να έχουν μολυνθεί με E. coli O157:H7, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS). Υπενθυμίζεται ότι το 2007, η Cargill που το 2022 ανέφερε ακαθάριστα έσοδα 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακάλεσε σχεδόν 383 τόνους μοσχαρίσιου κιμά μετά από ένα ξέσπασμα E. coli στη Βόρεια Καρολίνα.
Τα είδη ακατέργαστου μοσχαρίσιου κιμά, παρήχθησαν 26-27 Απριλίου 2024 και πωλούνται σε πλαστικούς δίσκους από το μεγαλύτερο σε έσοδα σουπερμάρκετ στον κόσμο Walmart, που διαθέτει 10.566 καταστήματα και ομίλους σε 24 χώρες και 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενους.
Η εγκατάσταση ανέφερε το ζήτημα στο FSIS αφού εντόπισαν ότι μολυσμένο προϊόν που είχε διαχωριστεί, χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος στην παραγωγή κιμά βοείου κρέατος.
Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.
Το Ε . coli O157:H7 είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αιματηρή διάρροια και κοιλιακές κράμπες 2-8 ημέρες (3-4 ημέρες, κατά μέσο όρο) μετά την έκθεση του οργανισμού. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, μερικοί αναπτύσσουν έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά κάτω των 5 ετών και σε μεγαλύτερους ενήλικες. Χαρακτηρίζεται από εύκολους μώλωπες, ωχρότητα και μειωμένη παραγωγή ούρων. Τα άτομα που εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν επείγουσα ιατρική φροντίδα αμέσως.
Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται στα ψυγεία ή τους καταψύκτες των καταναλωτών και συνέστησε σε όσους έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να τα απορρίψουν ή να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς.