Η Ferrero επεκτείνει την επωνυμία της Kinder στην κατηγορία των μπισκότων, με τις “κάρτες Kinder”, κάνοντας μια νέα εμφάνιση στην αγορά έπειτα από το ξέσπασμα σαλμονέλας.
Η εταιρεία Ferrero, η οποία έχει εδώ και ένα μήνα περίπου επαναλειτουργήσει το εργοστάσιό της στο Αρλόν του Βελγίου, επανέρχεται με ένα νέο προϊόν Kinder. Aυτή τη φορά, βέβαια, δεν πρόκειται για κάποια άλλη σοκολάτα, αλλά για μπισκότα, με μια κρεμώδη γέμιση από γάλα και κακάο. Το προϊόν φέρει το όνομα Kinder Cards, δηλαδή κάρτες Kinder και κυκλοφορεί σε μια συσκευασία των 8, στις οποίες εμπεριέχονται μικρότερες, κλειστές συσκευασίες με 2 μπισκότα η καθεμιά, για να μπορεί κανείς να τα έχει μαζί ως ένα μίνι, γλυκό σνακ.
Η αγορά μπισκότων δεν αποτελεί μια τυχαία επιλογή για την Ferrero. To 2020, τα κέρδη της βιομηχανίας μπισκότων ξεπέρασαν τα 80 δις δολάρια, ενώ ως το 2028 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 120 δις δολάρια, αναφέρεται στο Bloomberg. Οπότε αυτό το νέο προϊόν Kinder, το οποίο ήδη έχει λανσαριστεί σε Ιταλία, Ιρλανδία, Γερμανία και Γαλλία, είναι μια προσπάθεια του κολοσσού στον τομέα των γλυκών παντοπωλείου και σοκολατών να προσαρμοστεί σε ένα νέο έδαφος. Σύμφωνα, μάλιστα, με δηλώσεις του Διευθυντή Ανάπτυξης Πελατών της Ferrero, ο συνδυασμός αποτελεί μια ανάμειξη παλιού και νέου, δηλαδή «κλασσικής γεύσης Kinder με μπισκότο», αναφέρεται στον ιστότοπο Whole Sale Manager . Αυτό θα αποφέρει στην εταιρεία παλιά και νέα πελατεία.
Αλλά μήπως πίσω από το νέο προϊόν και ενδεχομένως την αποσύνδεση από τα καθαρά σοκολατούχα προϊόντα κρύβεται και ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού από τα γεγονότα που είχαν λάβει χώρα προ ολίγων μηνών; Αναφερόμαστε, φυσικά, στα εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και εκτός, έπειτα από την κατανάλωση προϊόντων Kinder στις αρχές του Απριλίου.
Ορισμένα από τα προϊόντα που ανακλήθηκαν ήταν τα Kinder Surprise, τα Kinder Mini Eggs, τα Kinder Surprise Maxi 100 gr και τα Kinder Schoko-Bons, σε όλες τις χώρες όπου είχαν διανεμηθεί ανεξαρτήτως ημερομηνίας παραγωγής. Συνολικά, οι περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν δηλητηριαστεί από σαλμονέλα αγγίζουν τις 400, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στις αρχές Ιουνίου, αλλά αναμένεται να είναι περισσότερα.
Εναντίον της Ferrero, που κατηγορείται ότι καθυστέρησε να αντιδράσει σε ένα πρόβλημα που είχε εντοπιστεί ήδη από τον Δεκέμβριο, έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές. Η μόλυνση στο εργοστάσιο του Αρλόν, από όπου προέκυψε και το πρόβλημα, οφείλεται σε ένα φίλτρο που ήταν τοποθετημένο σε μια δεξαμενή βουτύρου και προήλθε είτε από τις πρώτες ύλες είτε από ανθρώπους.