Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kinder: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων σαλμονέλας – Σε Γαλλία και Βρετανία τα περισσότερα κρούσματα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνKinder: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων σαλμονέλας - Σε Γαλλία και Βρετανία τα περισσότερα κρούσματα
spot_img

Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν τους περισσότερους ασθενείς από το ξέσπασμα της σαλμονέλας σε μικρά παιδιά που έφαγαν τα Kinder της Ferrero, τα οποία διανεμήθηκαν συνολικά σε 113 χώρες.

Συνολικά έχουν αναφερθεί σε όλες τις χώρες 450 κρούσματα – τα περισσότερα σε παιδιά κάτω των 10 ετών – πολύ παραπάνω από τις αναφορές μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε σύμφωνα με το ECDC και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) είχαν αποκαλυφθεί 324 περιπτώσεις σε 16 χώρες. Αν και τα προϊόντα έχουν ανακληθεί η συνεχιζόμενη εμφάνιση κρουσμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι δυνητικά μολυσμένα προϊόντα εξακολουθούν να βρίσκονται σε πώληση. Νέα κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα μπορεί επίσης να εμφανιστούν λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής της σοκολάτας και της πιθανής αποθήκευσης προϊόντων στο σπίτι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 122 ασθενείς με Salmonella Typhimurium ενώ στη Γαλλία σύμφωνα με την Santé publique France μέχρι τις 2 Ιουνίου είχαν αναφερθεί 118 κρούσματα σε όλα τη χώρα.  Υπενθυμίζεται ότι ένα μήνα νωρίτερα είχαν αναφερθεί σε όλη τη γαλλική επικράτεια 81 κρούσματα σαλμονέλας από τα Kinder έκπληξη.

Ο Nicolas Neykov, επικεφαλής της Ferrero France, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι περισσότεροι από 3.000 τόνοι προϊόντων Kinder έχουν αποσυρθεί και το περιστατικό θα κοστίσει στην εταιρεία «δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) ανέφερε 445 περιπτώσεις έως τις 3 Ιουνίου.

Από τους 423 επιβεβαιωμένους και τους 22 πιθανούς ασθενείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν και ο Καναδάς τέσσερις. Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ελβετία και η Σουηδίαανέφρεαν επίσης εστίες σαλμονέλωσης από τα προϊόντα Kinder.

Τα δύο στελέχη εστίας της μονοφασικής Salmonella Typhimurium εντοπίστηκαν σε 10 από τα 81 δείγματα θετικά για σαλμονέλα που ελήφθησαν στο εργοστάσιο της Ferrero Arlon στο Βέλγιο μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022, συμπεριλαμβανομένων πρώτων υλών, ημικατεργασμένων και τελικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο