Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
30.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κολοβακτηρίδια από κόπρανα και μικροοργανισμοί σε φυσικό μεταλλικό νερό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚολοβακτηρίδια από κόπρανα και μικροοργανισμοί σε φυσικό μεταλλικό νερό
spot_img

Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού στην Σλοβενία.

Εντείνονται οι έλεγχοι των αρχών στις Ευρωπαϊκές χώρες σε εμφιαλωμένα νερά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γαλλία αλλά αφορά την παγκόσμια αγορά, με τα νερά της Nestle. Υπενθυμίζεται ότι στα νερά της πολυεθνικής εκτός από τις παράνομες μεθόδους εμφιάλωσης που χρησιμοποιεί, εντοπίστηκαν επικίνδυνα βακτήρια, κόπρανα, φυτοφάρμακα και χημικά. Σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας ANSES, οι πηγές των νερών της Nestle, ήταν μολυσμένες. Συγκεκριμένα, οι πηγές νερού της μάρκας Perrier είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μολυσμένες με χημικές ουσίες. Πρόσφατα μάλιστα η Nestle κατέστρεψε δύο εκατομμύρια μπουκάλια Perrier λόγω “μόλυνσης της πηγής”. Αλλά δεν είναι μόνο οι Nestle.

Η Διοίκηση Ασφάλειας Τροφίμων, Κτηνιατρικής και Φυτοπροστασίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας έλαβε δείγμα φυσικού εισαγόμενου μη ανθρακούχου μεταλλικού νερού στο πλαίσιο επίσημης δειγματοληψίας , στο οποίο διαπιστώθηκε υπέρβαση στην οριακή τιμή για τον συνολικό αριθμό μικροοργανισμών και ορισμένων κολοβακτηριδίων. To φορτίο με τα μεταλλικά νερά κρατήθηκε από τις αρχές και δεν έφτασε στους καταναλωτές. Το νερό είναι της εταιρείας onizacija doo, στη Σερβία.

Πρόκειται για το φυσικό μεταλλικό νερό Tesla με ημερομηνία Best before  16.04.2025. Η ανάλυση έδειξε ότι σημειώθηκε υπέρβαση της οριακής τιμής για τον συνολικό αριθμό των μικροοργανισμών και παρουσία μικρού αριθμού κολοβακτηριδίων, που αποτελεί δείκτη ρύπανσης κοπράνων. Το E.coli δεν επιβεβαιώθηκε. Με βάση τα παραπάνω, ο εισαγωγέας σταμάτησε να θέτει το νερό σε κυκλοφορία.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε στις 15 Μαρτίου εγκύκλιο για τους υγειονομικούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις εμφιάλωσης νερού και τους δειγματοληπτικούς ελέγχους εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μεταξύ άλλων θα ελεγχθούν η ποιότητα, οι όροι κυκλοφορίας στο εμπόριο φυσικού μεταλλικού νερού, η συμμόρφωση με τη νομοθεσία και η επισήμανση

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.

Νέο εύρημα για τα εμφιαλωμένα νερά: Η μεταφορά και το κούνημα αυξάνουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς!

Πειραματική μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανάδευση των εμφιαλωμένων νερών αυξάνει το μικροβιακό φορτίο.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα