ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕμφιαλωμένα νερά που πωλούνται στην Αττική: Τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων για...

Εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται στην Αττική: Τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων για μικροβιολογική μόλυνση

2 λεπτά ανάγνωσης

Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας για τα αποτελέσματα ελέγχων εμφιαλωμένων νερών.

Με στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας καθ’ όλη της διάρκεια του έτους γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος για την ποιότητα των εμφιαλωμένων νερών (επιτραπέζιων, φυσικών μεταλλικών, νερών πηγής, εισαγόμενων κτλ. Οι έλεγχοι γίνονται από τις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών, με εντολή του Υπουργείου Υγείας, τόσο στις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης όσο και σε εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται στους Έλληνες καταναλωτές.

- Advertisement -

Όσον αφορά στα εμφιαλωμένα νερά τόσο στα εγχώρια όσο και σε εισαγόμενα, διενεργείται φυσικοχημική και μικροβιολογική εξέταση των δειγμάτων που περιλαμβάνει ανάλυση όλων των παραμέτρων ποιότητας που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία ανάλογα με την κατηγορία νερού (επιτραπέζιο, φυσικό μεταλλικό νερό). Επίσης γίνεται έλεγχος στην επισήμανσή τους.

Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα ελέγχων που ανακοινώθηκαν αφορούν στα εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται σε περιοχές της Δυτικής Aττικής ( Περιστέρι, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι) και αναλύθηκαν στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) του ΕΟΔΥ.

- Advertisement -

Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας

Αποτελέσματα δειγματοληψίας εμφιαλωμένων νερών που διακινούνται στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

 Στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος δειγματοληψιών εμφιαλωμένων νερών, απο την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος σε εμφιαλωμένα νερά που διακινούνται στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

- Advertisement -

Μετά την ανάλυση των δειγμάτων απο το Κ.Ε.Δ.Υ. βρέθηκαν τα αποτελέσματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αν και στην παρούσα ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 28 Μάϊου 2024, δεν αναφέρθηκαν τα νερά που ελέγχθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο τα νερά που αναλύθηκαν από την ΠΕ Δυτικής Αττικής, ήταν:

  • ΘΕΟΝΗ,
  • ΔΡΟΣΙΑ,
  • ΒΙΚΟΣ,
  • ΚΙΟΝΙΑ,
  • ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΝΕΡΟ,
  • ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ,
  • ΜΑΡΑΤΑ ,
  • ΝΕΦΕΛΗ ,
  • ΖΑΓΟΡΙ,
  • ΑΥΡΑ,
  • ΙΟΛΗ.
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο

Επιστήμονες του CDC κατέταξαν 41 φρούτα και λαχανικά με βάση την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Μόνο ένα πήρε βαθμολογία 100

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας