Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl DK: Ανάκληση επικίνδυνου λουκάνικου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl DK: Ανάκληση επικίνδυνου λουκάνικου
spot_img

Ανακοίνωση της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ LIDL στη Δανία ανακαλεί το λουκάνικο σουτζούκ Yayla sucuk, καθώς στο προϊόν εντοπίστηκε ο επικίνδυνος παθογόνος μικροοργανισμός  E.coli (STEC). 

H κατανάλωση τροφίμων ή νερού μολυσμένου με ορισμένους τύπους E. coli μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή γαστρεντερική νόσο. Ορισμένοι τύποι παθογόνων (που προκαλούν ασθένειες) E. coli , όπως το Shiga που παράγει τοξίνες E. coli (STEC), μπορεί να είναι απειλητικοί για τη ζωή. Οι κύριες πηγές των εστιών STEC είναι τα ωμά ή μη μαγειρεμένα προϊόντα κιμά, το νωπό γάλα και τα τυριά και τα μολυσμένα λαχανικά και τα λάχανα. Όταν ένας άνθρωπος μολυνθεί από E. coli ακόμα και αν δεν έχει συμπτώματα μπορεί να μεταφέρει το βακτήριο σε άλλους και αυτό συμβαίνει πιο συχνά με τους χειριστές (μάγειρες, σερβιτόρους) τροφίμων. Ορισμένες λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αιματηρή διάρροια και να οδηγήσουν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως ένας τύπος νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) ή ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης, χρόνιας νεφρικής νόσου και νευρολογικών προβλημάτων. 

Λεπτομέρειες προϊόντος:

Yayla Sucuk

Καθαρό βάρος: 250 g

Καλύτερη ημερομηνία: 04/05/2024

Αριθμός παρτίδας: 10878934 

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Δανίας foedevarestyrelsen, συμβούλεψε τους καταναλωτές να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα από όπου αγοράστηκε ή να το απορρίψουν. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο