Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Maggi: Ανάκληση σάλτσας ζυμαρικών στη Γερμανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνMaggi: Ανάκληση σάλτσας ζυμαρικών στη Γερμανία
spot_img

Η Nestlé Deutschland AG προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τη σάλτσα ζυμαρικών Maggi στο βάζο «Bolognese Basis» και την ποικιλία Thomy «Vegan BBQ Sauce».

Με μία επείγουσα ειδοποίηση προς τους καταναλωτές τόσο η Nestle Deutschland AG , όσο και η Γερμανική Αρχή ασφάλειας τροφίμων, ενημέρωσαν τους καταναλωτές για κίνδυνο από τη σάλτσα ζυμαρικών «Bolognese Basis» και την ποικιλία Thomy «Vegan BBQ Sauce». Η προειδοποίηση απευθύνεται σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη καθώς η ουσία δεν έχει αναγραφεί στα συστατικά των συσκευασιών.

- Advertisement -

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “Τα μη επισημασμένα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και δυσανεξίες. Ανάλογα με την κλινική εικόνα, μπορεί να εμφανιστούν διαφορετικά συμπτώματα. Άτομα χωρίς αλλεργίες ή δυσανεξίες μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε τα προσβεβλημένα τρόφιμα. Εάν υπάρχει υποψία αλλεργίας ή δυσανεξίας, δεν πρέπει να καταναλώνονται οι σχετικές τροφές και θα πρέπει να ζητείται ιατρική συμβουλή”.

Αριθμοί παρτίδας MAGGI:
240326B1, καλύτερη πριν από την ημερομηνία Μάρτιος 2026
240326C1, καλύτερη πριν από την ημερομηνία Μάρτιος 2026
240422C1, καλύτερη πριν από την ημερομηνία Απριλίου 2026
240423A1, καλύτερη πριν από την ημερομηνία Απριλίου 2026
240423B1, καλύτερη πριν από την ημερομηνία Απριλίου 2026
240423B1, καλύτερη πριν από την ημερομηνία Απριλίου 2020

THOMY Vegan σάλτσα μπάρμπεκιου (μπουκάλι συμπίεσης)

Αριθμοί παρτίδας:
240420A1, καλύτερη πριν από τον Απρίλιο του 2025

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν στο σημείο που αγοράστηκαν με επιστροφή χρημάτων. Οι καταναλωτές που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη και έχουν καταναλώσει κάποιο από αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 0,7% του πληθυσμού της ΕΕ πάσχει από κοιλιοκάκη, αλλά πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται. Η κοιλιοκάκη προκαλείται από μια ανοσολογική αντίδραση που προκαλείται από τη γλουτένη, πρωτεΐνη που βρίσκεται σε τρόφιμα που περιέχουν σιτάρι, κριθάρι ή σίκαλη. Υπάρχει σε πολλά κοινά τρόφιμα και ποτά, συμπεριλαμβανομένων των ζυμαρικών, των δημητριακών και της μπύρας. Τα συμπτώματα ποικίλλουν ευρέως και περιλαμβάνουν στομαχόπονο, διάρροια, ανεπάρκεια σιδήρου (αναιμία) και/ή οστεοπόρωση. Η μόνη θεραπεία είναι μια ισόβια δίαιτα χωρίς γλουτένη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα