Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεγαλώνει η λίστα των παιδιών που δηλητηριάζονται από τον χυμό μήλου στην Αμερική

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜεγαλώνει η λίστα των παιδιών που δηλητηριάζονται από τον χυμό μήλου στην Αμερική
spot_img

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης της τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από παιδικούς χυμούς μήλου με κανέλα.

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών στις ΗΠΑ που δηλητηριάζονται από πουρέ μήλου για παιδιά, που είναι μολυσμένος με μόλυβδο και χρώμιο. Τα νέα στοιχεία κάνουν λόγο για 404 δηλητηριάσεις παιδιών με μέση ηλικία τον ένα χρόνο  σε 43 Πολιτείες, ενώ στην  τελευταία ενημέρωση είχαν αναφερθεί 385 σε 42 Πολιτείες. Η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων παρά την μαζική ανάκληση των προϊόντων πουρέ μήλου με κανέλα (WanaBana, Schnucks και Weis που έχουν πουληθεί τόσο από σουπερμάρκετ όσο και διαδικτυακά) πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός πως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και βρίσκονται στα ντουλάπια σε πολλά νοικοκυριά. 

Ο πουρές μήλου με κανέλα είναι προέλευσης Εκουαδόρ και σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του FDA η μόλυνση της κανέλας από μόλυβδο οφείλεται σε σκόπιμη ενέργεια προκειμένου να αυξηθεί το βάρος του προϊόντος, με σκοπό το κέρδος.

Οι επιπτώσεις της έκθεσης σε μόλυβδο  στην υγεία είναι πιο επιβλαβείς για τα παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών  Η προστασία των παιδιών από την έκθεση στον μόλυβδο είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή είναι πιο ευαίσθητα στην τοξικότητα από μόλυβδο. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμφανή άμεσα συμπτώματα. Ωστόσο, ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα μολύβδου έχουν συσχετιστεί με προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς, προβλήματα ακοής και ομιλίας και επιβράδυνση της ανάπτυξης και ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί ως χαμηλότερο IQ, μειωμένη ικανότητα προσοχής και χαμηλή απόδοση στο σχολείο. Τα παιδιά που εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες μολύβδου μπορεί να αναπτύξουν συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από μόλυβδο, συμπεριλαμβανομένων

  • Κοιλιακό άλγος, δυσκοιλιότητα και ναυτία
  • Αναιμία
  • Αδυναμία και κόπωση
  • Σοβαρά νευρολογικά συμπτώματα (συμπεριλαμβανομένων επιληπτικών κρίσεων, εγκεφαλοπάθειας και κώματος)

Το χρώμιο (VI) είναι γνωστό καρκινογόνο. Η ακριβής μορφή του χρωμίου στα ανακληθέντα προϊόντα σάλτσας μήλου δεν είναι σαφής. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα