Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεταφορά τροφίμων: Άγνοια για τις απαιτούμενες συνθήκες έχουν οι μεταφορείς στη Δανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜεταφορά τροφίμων: Άγνοια για τις απαιτούμενες συνθήκες έχουν οι μεταφορείς στη Δανία
spot_img

Μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις παράνομες πρακτικές μεταφοράς τροφίμων που αποκαλύφθηκαν στην Ισπανία, σειρά παίρνει η Δανία, όπου οι αρχές διαπίστωσαν ότι το ένα τέταρτο των εταιρειών δεν ακολουθούν τους κανόνες κατά τη συλλογή ή την παράδοση τροφίμων.

Μια εκστρατεία ελέγχου της Δανικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Τροφίμων (Fødevarestyrelsen) από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021 εξέτασε τη μεταφορά τροφίμων σε επίπεδο λιανικής (εκτός των ελέγχων έμειναν οι παραδόσεις από σουπερμάρκετ και εστιατόρια).

Οι αρχές διενήργησαν 385 επιθεωρήσεις για να αναλύσουν τις συνθήκες υγιεινής και θερμοκρασίας για τη μεταφορά τροφίμων -Τα ψυγεία πρέπει να μετακινούνται σε θερμοκρασία 5ο C κατ’ ανώτατο όριο-.

Εάν τα τρόφιμα δεν αποθηκεύονται και μεταφέρονται σωστά, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η αλυσίδα ψύξης και να αλλοιωθούν/μολυνθούν. Πολλές εγγεγραμμένες εταιρείες παραλαμβάνουν οι ίδιες τα τρόφιμα και παραδίδουν τα τελικά προϊόντα με τα δικά τους οχήματα μεταφοράς, τα οποία είναι συχνά συνηθισμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση και άλλων εμπορευμάτων. 

Μία στις τέσσερις εταιρείες έλαβε πρόστιμο ή προειδοποίηση από τη Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων. Ορισμένες επιχειρήσεις μάλιστα εξέφρασαν έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις απαιτήσεις θερμοκρασίας που ισχύουν κατά τη μεταφορά.

Οι περισσότερες επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εταιρείες που οι ίδιες παραλαμβάνουν εμπορεύματα από αγορές χονδρικής. Σε αυτή την ομάδα, μία στις τρείς εταιρείες έλαβε προειδοποίηση ή πρόστιμο για παραβίαση της απαίτησης ότι τα τρόφιμα στο ψυγείο πρέπει να μεταφέρονται σε θερμοκρασία κάτω των 5ο C ενώ επιβλήθηκαν και δυο κυρώσεις που σχετίζονται με τον κίνδυνο μόλυνσης των τροφίμων.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων οδήγησαν την Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων να παράσχει ενημέρωση μέσω ενός δελτίου σχετικά με τους κανόνες και θα ζητήσει από τις βιομηχανικές οργανώσεις να βοηθήσουν στη δημιουργία μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές μεταφοράς τροφίμων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα