Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεταφορά τροφίμων: Άγνοια για τις απαιτούμενες συνθήκες έχουν οι μεταφορείς στη Δανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜεταφορά τροφίμων: Άγνοια για τις απαιτούμενες συνθήκες έχουν οι μεταφορείς στη Δανία
spot_img

Μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις παράνομες πρακτικές μεταφοράς τροφίμων που αποκαλύφθηκαν στην Ισπανία, σειρά παίρνει η Δανία, όπου οι αρχές διαπίστωσαν ότι το ένα τέταρτο των εταιρειών δεν ακολουθούν τους κανόνες κατά τη συλλογή ή την παράδοση τροφίμων.

Μια εκστρατεία ελέγχου της Δανικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Τροφίμων (Fødevarestyrelsen) από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021 εξέτασε τη μεταφορά τροφίμων σε επίπεδο λιανικής (εκτός των ελέγχων έμειναν οι παραδόσεις από σουπερμάρκετ και εστιατόρια).

Οι αρχές διενήργησαν 385 επιθεωρήσεις για να αναλύσουν τις συνθήκες υγιεινής και θερμοκρασίας για τη μεταφορά τροφίμων -Τα ψυγεία πρέπει να μετακινούνται σε θερμοκρασία 5ο C κατ’ ανώτατο όριο-.

Εάν τα τρόφιμα δεν αποθηκεύονται και μεταφέρονται σωστά, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η αλυσίδα ψύξης και να αλλοιωθούν/μολυνθούν. Πολλές εγγεγραμμένες εταιρείες παραλαμβάνουν οι ίδιες τα τρόφιμα και παραδίδουν τα τελικά προϊόντα με τα δικά τους οχήματα μεταφοράς, τα οποία είναι συχνά συνηθισμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση και άλλων εμπορευμάτων. 

Μία στις τέσσερις εταιρείες έλαβε πρόστιμο ή προειδοποίηση από τη Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων. Ορισμένες επιχειρήσεις μάλιστα εξέφρασαν έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις απαιτήσεις θερμοκρασίας που ισχύουν κατά τη μεταφορά.

Οι περισσότερες επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εταιρείες που οι ίδιες παραλαμβάνουν εμπορεύματα από αγορές χονδρικής. Σε αυτή την ομάδα, μία στις τρείς εταιρείες έλαβε προειδοποίηση ή πρόστιμο για παραβίαση της απαίτησης ότι τα τρόφιμα στο ψυγείο πρέπει να μεταφέρονται σε θερμοκρασία κάτω των 5ο C ενώ επιβλήθηκαν και δυο κυρώσεις που σχετίζονται με τον κίνδυνο μόλυνσης των τροφίμων.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων οδήγησαν την Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων να παράσχει ενημέρωση μέσω ενός δελτίου σχετικά με τους κανόνες και θα ζητήσει από τις βιομηχανικές οργανώσεις να βοηθήσουν στη δημιουργία μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές μεταφοράς τροφίμων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα