Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μη ασφαλή και κινέζικα αυγά – Ενημέρωση RASFF σε 11 ευρωπαϊκές χώρες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜη ασφαλή και κινέζικα αυγά – Ενημέρωση RASFF σε 11 ευρωπαϊκές χώρες
spot_img

Υπερβολική ποσότητα αντιβιοτικών σε αυγά προέλευσης Κίνας που πωλούνται σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από καρκινογόνα οικιακά σκεύη προέλευσης Κίνας και τρόφιμα γεμάτα φυτοφάρμακα τώρα η Ευρώπη, ενημέρωσε και για κινέζικα αυγά μη ασφαλή για κατανάλωση. Ίσως βέβαια, η είδηση στην σημερινή ενημέρωση από  την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα RASFF, δεν είναι πως τα αυγά προέλευσης Κίνας έχουν  υπερβολική ποσότητα αντιβιοτικών, αλλά ότι 11 χώρες εισάγουν αυγά από την Κίνα…

Τα αυγά πωλούνται σε Βέλγιο, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία και Σουηδία και περιέχουν το αντιβιοτικό Enrofloxacin σε υψηλή ποσότητα. Τα αυγά έχουν ήδη ανακληθεί από την αγορά της Νορβηγίας και της Κροατίας, όπου ο λιανοπωλητής kabayanstore επεσήμανε σε ανακοίνωση: « Δυστυχώς, σας ενημερώνουμε ότι το προϊόν  61173 XU RI, παστά βρασμένα αυγά πάπιας (24×6 τεμάχια) παραδόθηκε μεταξύ  31.05.2024.  και  17.07.2024. , με  διάρκεια ισχύος έως 13 Μαρτίου 2026. , αποσύρθηκε λόγω υπερβολικής ποσότητας αντιβιοτικών, καθιστώντας το μη ασφαλές για κατανάλωση. Εάν αγοράσατε αυτό το προϊόν από εμάς, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε και επιστρέψτε το στο υποκατάστημά μας».

Η ενροφλοξασίνη σύμφωνα  με πρόσφατη μελέτη, ήταν το πιο χρησιμοποιούμενο αντιβιοτικό (100%) για τη διαχείριση ασθενειών των πουλερικών, κυρίως αναπνευστικών παθήσεων (100%), λοιμώξεων από σαλμονέλα (40%) και πρόληψης ασθενειών (60%).

Ωστόσο η ανθρώπινη έκθεση σε κτηνιατρικά φάρμακα όπως οι φθοριοκινολόνες οφείλεται στην παρουσία των υπολειμμάτων τους σε τρόφιμα από ζωικές πηγές σε διάφορες συγκεντρώσεις. Η ύπαρξη υπολειμμάτων αντιβιοτικών στα τρόφιμα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα δημόσιας υγείας στους καταναλωτές.  Αυτά τα προβλήματα υγείας περιλαμβάνουν: μικροβιακή αντοχή σε παρόμοια φάρμακα που χρησιμοποιούνται στον άνθρωπο, ευαισθησία στα αντιβιοτικά, αλλεργικές αντιδράσεις και ανισορροπίες της εντερικής μικροχλωρίδας. Επιπλέον, η παρουσία τους σε τρόφιμα πέρα ​​από τα συνιστώμενα όρια προκαλεί μεγάλες απώλειες στη βιομηχανία τροφίμων μέσω ανακλήσεων προϊόντων, απαγορεύσεων και νομικών αγωγών. Να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του 2005, η FDA απέσυρε την έγκριση της ενροφλοξασίνης για χρήση στη θεραπεία κοπαδιών πουλερικών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο