Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ν. Ζηλανδία: Αυστηρότεροι κανόνες σε μονάδες πουλερικών λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝ. Ζηλανδία: Αυστηρότεροι κανόνες σε μονάδες πουλερικών λόγω σαλμονέλας
spot_img

Σε αυστηροποίηση των κανόνων στον τομέα των πουλερικών προχώρησαν οι ρυθμιστικές αρχές στη Νέα Ζηλανδία στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο έναν τύπο σαλμονέλας, ο οποίος συνδέεται με ανθρώπινες ασθένειες.

Πρόκειται για τη “Salmonella Enteritidis” και σύμφωνα με το Υπουργείο Πρωτογενών Βιομηχανιών (MPI), έχει εμφανιστεί – μεταξύ άλλων – σε εκτροφεία εκκολαπτήρια και, μονάδες παραγωγής αυγών.

Σύμφωνα με το FSN, το πρώτο κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2019, συνδεόταν με εστιατόριο στην περιοχή του Όκλαντ και έκτοτε τα κρούσματα, τα οποία έχουν συσχετιστεί με τέσσερις άλλες εστίες, έχουν ξεπεράσει τα 110. Μόνο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2021 έχουν εντοπιστεί 48 κρούσματα.

Η αυστηροποίηση των κανόνων, οι οποίοι θα ισχύσουν για 6 μήνες, ήρθε μετά από τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πτηνοτροφικές μονάδες της Νέας Ζηλανδίας και στοχεύουν στο να μετριαστούν οι κίνδυνοι με περισσότερους ελέγχους και πιστοποιήσεις.

Αφορούν όλες τις μονάδες πλην εκείνων που αριθμούν λιγότερα από 100 πουλερικά και πωλούν κατευθείαν στους πελάτες.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας (NZFS) αύξησε την εμβέλεια του προγράμματος των σχετικών ελέγχων, το οποίο περιελάμβανε 20 μονάδες παραγωγής αυγών και πέντε εκτροφεία.

Στόχος ήταν να προσδιοριστεί η έκταση των κρουσμάτων στα κοπάδια των πουλερικών, να τεθεί υπό έλεγχο και να μηδενιστεί εν τέλει ο αριθμός τους.

Αφού εντοπίστηκαν νέα κρούσματα, μπήκαν περιοριστικά μέτρα στις εν λόγω μονάδες, ώστε να μη φτάσουν δυνητικά μολυσμένα αυγά στους καταναλωτές, στους οποίους έχει δοθεί οδηγία – για παν ενδεχόμενο – να βράζουν καλά τα αυγά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο