Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νεκρά έντομα σε σκεύη και απουσία σαπουνιού χεριών βρέθηκαν σε έλεγχο κινέζικου εστιατορίου

Κινέζικο εστιατόριο takeaway πήρε τη δεύτερη χειρότερη δυνατή βαθμολογία, λόγω των εξαθλιωμένων συνθηκών υγιεινής.

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝεκρά έντομα σε σκεύη και απουσία σαπουνιού χεριών βρέθηκαν σε έλεγχο κινέζικου εστιατορίου
spot_img

Κινέζικο εστιατόριο takeaway πήρε τη δεύτερη χειρότερη δυνατή βαθμολογία, λόγω των εξαθλιωμένων συνθηκών υγιεινής.

 Ένα Κινέζικο εστιατόριο, στο Stafford της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο έδινε φαγητό σε πακέτο έλαβε αξιολόγηση 1 στα 5 από τους επιθεωρητές από το Συμβούλιο της περιοχής. Σημειώνεται πως η βαθμολογία αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη που μπορεί να λάβει ένα κατάστημα εστίασης, καθώς σημαίνει ότι «απαιτείται σημαντική βελτίωση», ενώ υπάρχει και η βαθμολογία 0 στα 5 που συνιστά το κλείσιμο του καταστήματος. 

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η λεκάνη πλυσίματος χεριών δεν χρησιμοποιούταν τακτικά από το προσωπικό, αλλά  και ότι δεν υπήρχε σαπούνι για να σταματήσει την εξάπλωση μικροβίων. Διαπιστώθηκε επίσης ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης του φαγητού με άψητα τρόφιμα σε ανοιχτά δοχεία. Οι φούρνοι μικροκυμάτων ήταν βρώμικοι, όπως και τα σκεύη και οι εστίες που χρησιμοποιούνταν για το ρύζι. Επιπλέον, τόσο ο νεροχύτης όσο και οι καταψύκτες και τα ψυγεία ήταν αλλοιωμένα και βρώμικα. Η έκθεση συνεχίζει αναφέροντας αναλυτικά πολλές ακόμα βρώμικες πτυχές της κουζίνας,  αλλά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την αναφορά σε νεκρά έντομα που βρίσκονταν εντός μαγειρικών σκευών!

Το επίπεδο καθαρισμού στις αποθήκες, συμπεριλαμβανομένων των επιφανειών εργασίας τη στιγμή της επιθεώρησης, ήταν γενικά ανεπαρκές. Ωστόσο, η επιχείρηση είπε ότι έχει ήδη κάνει αλλαγές για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τέθηκαν, σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκπροσώπου του καταστήματος.

Πηγή: Stokeon Trent Live

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο