Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Ο καθηγητής Chris Elliott, ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις 5 κυριότερες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

O εμπειρογνώμων για την ασφάλεια των τροφίμων, καθηγητής Chris Elliott, δημοσίευσε, σε συνεργασία με το New Food Magazine, μια έκθεση σχετικά με τις πέντε κορυφαίες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία επί του παρόνος και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μελλοντικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η βιομηχανία τροφίμων ήρθε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων. Τα περιστατικά πληθαίνουν, από τις παιδικές τροφές με μελαμίνη το 2008 στην Κίνα ως το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013 και άλλα πολλά που ακολούθησαν και θα προκύψουν στο μέλλον.

Για την έκθεση, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα δημοσκοπήσεων από το ίδιο το New Food Magazine (δημοσιευμένα στη σελίδα τους στο Linked in), αλλά και η προσωπική δουλειά του ίδιου του Chris Eliott, συνδυαστικά με εξωτερική έρευνα. Βάσει όλων αυτών, η έκθεση καταλήγει σε 5 βασικούς τομείς που απασχολούν την ασφάλεια τροφίμων.

  • Κλιματική αλλαγή
  • Τροφιμογενείς ιοί ζωικής προέλευσης
  • Αντιμικροβιακή αντοχή
  • Η οικονομική κρίση
  • Απροσδόκητες συνέπειες από την επίσπευση της ατζέντας βιωσιμότητας.

Η καθεμιά από αυτές τις προκλήσεις αναμένεται να παίξει το δικό της ρόλο στην ασφάλεια τροφίμων, ανάλογα με την παρουσία της σε κάθε κοινωνία. Παράλληλα, όμως, με την επισήμανση των ανησυχιών του για τον τομέα, η έκθεση παρέχει, επίσης, μια αχτίδα ελπίδας, προσφέροντας τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να προστατευτούμε καλύτερα από τις τροφιμογενείς ασθένειες στο μέλλον.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του New Food Magazine για την πλήρη έκθεση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα