Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης: Ημερίδα του ΕΣΥΔ – Δηλώσεις Γ. Γεωργαντά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠαγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης: Ημερίδα του ΕΣΥΔ - Δηλώσεις Γ. Γεωργαντά
spot_img

Το ρόλο του ΕΣΥΔ ενισχύει η διαρκώς αυξανόμενη τάση για όσο τo δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στη διατροφή”

Η Διαπίστευση αποτελεί τη μοναδική οδό για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάζεται σήμερα.

- Advertisement -

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαντάς η διαπίστευση ουσιαστικά αποτελεί το «κλειδί» που ανοίγει πιο εύκολα τις πόρτες στις διεθνείς αγορές και μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα.

«Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένης διατροφικής αξίας παγκοσμίως. Η διασφάλιση της ποιότητάς τους μέσω του συστήματος διαπίστευσης, ενισχύει την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και πολιτεία για την απόκτηση brand name για τα ελληνικά προϊόντα και την ταύτισή τους με την ποιότητα. Παράλληλα με την ενίσχυση της ταυτότητάς τους, η διαπίστευση ενισχύει και την αναγνωρισιμότητά τους στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο ΥπΑΑΤ.

Το ρόλο του ΕΣΥΔ ενισχύει η διαρκώς αυξανόμενη τάση για όσο τo δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στη διατροφή, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς και υπογράμμισε ότι οι ελληνικές εταιρείες και παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο σύστημα διαπίστευσης έχουν πιο δυναμική διείσδυση στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης που οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα.
Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική που έχουν τα ελληνικά ΠΟΠ και τα ελαιούχα προϊόντα, τα οποία τυγχάνουν σημαντικής αναγνωρισιμότητας και έχουν αναπτύξει διεθνές δίκτυο διανομής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα