Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο fast food σερβίρει τις πιο ανθυγιεινές τηγανιτές πατάτες;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠοιο fast food σερβίρει τις πιο ανθυγιεινές τηγανιτές πατάτες;
spot_img

Τα αποτελέσματα μελέτης σοκάρουν

Οι τηγανιτές πατάτες είναι πάντα στο μενού της παραγγελίας μας στο fast food. Είναι τραγανές και ταιριάζουμε με όλα.. Έχουν ωστόσο, κάποια διατροφική αξία;

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που διεξήχθη από την PlushCare και αφορούσε τη διατροφική αξία που έχουν οι τηγανιτές πατάτες που σερβίρουν γνωστές αλυσίδες fast food στην Αμερική, ήταν σοκαριστικά. Σύμφωνα με αυτά, στο εστιατόριο γρήγορου φαγητού Five Guys σερβίρονται οι πιο ανθυγιεινές τηγανιτές πατάτες με βάση τις θερμίδες, τη ζάχαρη, τα κορεσμένα λιπαρά και την περιεκτικότητά τους σε νάτριο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στα πρότυπα θρεπτικών συστατικών του Υπουργείου Υγείας. Ενδεικτικά, οι πατάτες είναι στην πραγματικότητα 50% πιο ανθυγιεινές από εκείνες που σερβίρονται σε οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα, με 953 θερμίδες ανά συσκευασία!

Ακολουθούν τα εστιατόρια Steak and Shake, Bojangles και Smashburger τα οποία πήραν εννέα βαθμούς κάτω από το Five Guys. Ψηλά στη λίστα με τις πιο ανθυγιεινές πατάτες βρίσκονται και τα γνωστά στους Έλληνες καταναλωτές fast food KFC.

Τα McDonald’s και τα εστιατόρια In-N-Out σημείωσαν χαμηλότερες βαθμολογίες με μόλις επτά και εννέα βαθμούς αντίστοιχα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι πατάτες τους αποτελούν μια «υγιεινή» επιλογή. Είναι απλά καλύτερες σε σύγκριση με τις χειρότερες, καθώς έχουν πολύ αλάτι, λιπαρά και θερμίδες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα