Το μαρούλι μπορεί να χαλάσει γρήγορα αν δεν αποθηκευτεί σωστά.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η καλοκαιρινή διάθεση φέρνουν στο προσκήνιο τις σαλάτες και την υγιεινή διατροφή. Για πολλούς, το μαρούλι είναι βασικό στοιχείο στα γεύματα, ειδικά για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος μετά τις γιορτές. Ωστόσο, η μικρή διάρκεια ζωής του συχνά οδηγεί σε απογοητεύσεις, καθώς μαυρίζει και μαραίνεται πριν προλάβετε να το καταναλώσετε.
Η έξυπνη λύση με το αλουμινόχαρτο
Οι ειδικοί στην αποθήκευση τροφίμων προτείνουν μια απλή αλλά αποτελεσματική λύση: Το τύλιγμα του μαρουλιού σε αλουμινόχαρτο πριν από την ψύξη. Σύμφωνα με την εταιρεία Wheeldon Brothers, αυτή η μέθοδος μπορεί να παρατείνει τη φρεσκάδα του μαρουλιού έως και 30 ημέρες.
Το αλουμινόχαρτο βοηθά στη ρύθμιση της υγρασίας και εμποδίζει την είσοδο αέρα, αποτρέποντας τις καφέ κηλίδες και το μαράζωμα. Το αλουμινόχαρτο κουζίνας αποδεικνύεται ιδανικό για την αποθήκευση φρέσκων χόρτων, καθώς επιτρέπει την ελεγχόμενη κυκλοφορία αέρα, προστατεύοντας τα ευαίσθητα φύλλα από τη σήψη.
Το κόλπο με τις χαρτοπετσέτες
Μια ακόμη αποτελεσματική μέθοδος είναι να τοποθετήσετε το μαρούλι σε ένα πλαστικό δοχείο με μερικές χαρτοπετσέτες. Οι χαρτοπετσέτες απορροφούν την υπερβολική υγρασία, αποτρέποντας το μαράζωμα και την ανάπτυξη γλοιώδους επιφάνειας.
Σύμφωνα με το All Recipes.com, οι χαρτοπετσέτες εμποδίζουν τη συσσώρευση υγρασίας στα φύλλα, αποφεύγοντας τη διασπορά της σήψης από φύλλο σε φύλλο. Ακόμα και αν κάποια κομμάτια αρχίσουν να χαλάνε, δεν επηρεάζουν το σύνολο, καθώς οι χαρτοπετσέτες περιορίζουν την εξάπλωση της υγρασίας.
Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε τις σαλάτες σας χωρίς τον φόβο της αλλοίωσης και να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων στην καθημερινότητά σας.