Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Aνακαλείται γαλλικό τυρί – Πωλείται και στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Aνακαλείται γαλλικό τυρί - Πωλείται και στην Ελλάδα
spot_img

Στο τυρί εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο Escherichia coli.

Το τυρί Gillot Organic Petit Camembert που παράγεται από την Γαλλική γαλακτοβιομηχανία Gillot ανακλήθηκε με πολλές χώρες λόγω παρουσίας E. Coli. Πρόκειται για το Organic Small Camembert με νωπό γάλα 150g, με κωδικό EAN 3267031601010 και αριθμό παρτίδας 018551.

To θέμα προέκυψε μετά από έλεγχο των Βελγικών Αρχών οι οποίες εντόπισαν Escherichia coli στο καμεμπέρ και ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης RASFF. Ο κίνδυνος από την κατανάλωση του προϊόντος χαρακτηρίζεται σοβαρός.

Το Escherichia coli είναι ένα κοινό βακτήριο και τα παθογόνα στελέχη του E. coli προκαλούν σημαντική νοσηρότητα και αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτων που συνδέονται με βακτηριακές λοιμώξεις, παγκοσμίως. Το E. coli είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις ακόμη και σε χαμηλή παρουσία στο τρόφιμο. Μπορεί να επιβιώσει στην ψύξη και την κατάψυξη και έχει αποδειχθεί ότι είναι ανθεκτικό σε οξύ, αλάτι και ξηρές συνθήκες.

Οι χώρες που ειδοποιήθηκαν μέσω της RASFF είναι Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ισπανία.

Η Βελγική Αρχή Ασφάλειας τροφίμων αναφέρει στην ειδοποίηση ανάκλησης: «Σε συνεργασία με την FASFC, η Gillot αποφάσισε να αποσύρει αυτά τα προϊόντα από την αγορά και να τα ανακαλέσει από τους καταναλωτές λόγω της πιθανής παρουσίας του E.Coli STEC.Η Gillot ζητά από τους πελάτες της να μην καταναλώνουν και να φέρουν τα παρακάτω προϊόντα πίσω στο κατάστημα».

Το Gillot Camembert σύμφωνα με την εταιρεία, είναι φτιαγμένο από βιολογικό νωπό αγελαδινό γάλα από τη Νορμανδία χωρίς καμία θερμική επεξεργασία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο