Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

RASFF – Τοξικό κάδμιο σε Ιταλικό βιολογικό ρύζι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνRASFF - Τοξικό κάδμιο σε Ιταλικό βιολογικό ρύζι
spot_img

Διανέμεται σε 14 χώρες.

H Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Πύλη Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF για σοβαρό κίνδυνο από βιολογικό Ιταλικό μακρύκοκκο ρύζι.

Το προϊόν διανέμεται από τη Γερμανία σε 14 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μπαχρέιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία και Ελβετία.

Στο βιολογικό ρύζι εντοπίστηκε υψηλή ποσότητα καδμίου που είναι τοξικό για τον άνθρωπο.

Και στις τρεις δειγματοληψίες που προχώρησε η εταιρεία στις 27 Ιουνίου στις 3 Ιουλίου και στις 10 Ιουλίου, η ποσότητα καδμίου (με μέγιστο όριο τα 0,15 mg/Kg) ήταν 0,43 , 0,34 και 0,27 mg/Kg αντίστοιχα.

Το κάδμιο είναι ένα βαρύ μέταλλο που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο, συγγενείς αναπηρίες και άλλες βλάβες στην αναπαραγωγή. Μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου, να προκαλέσει χαμηλό βάρος γέννησης και να  βλάψει τη νευροσυμπεριφορική ανάπτυξη στα παιδιά. Η χρόνια έκθεση ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα στο κάδμιο μπορεί επίσης να βλάψει τα  νεφρά, τα οστά και τους πνεύμονες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο