Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων το 2021 στη Φινλανδία

Finnish Food Authority (Ruokavirasto)

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΡεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων το 2021 στη Φινλανδία
spot_img

Στοιχεία από την έκθεση της Φινλανδικής Αρχής Τροφίμων

Ρεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων σημειώθηκε στην Φινλανδία το 2021. Οι ανακλήσεις ξεπέρασαν τις 300, ενώ 46 τροφιμογενείς επιδημίες επηρέασαν 1.378 άτομα σε σύγκριση με 34 με 543 ασθενείς το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Φινλανδική Αρχή Τροφίμων (Ruokavirasto), από τις 309 ανακλήσεις τροφίμων, οι 72 αφορούσαν το οξείδιο του αιθυλενίου με 72 αποσύρσεις και ακολουθούν τα φυτοφάρμακα και τα αλλεργιογόνα με 33 και 29 περιπτώσεις αντίστοιχα. Πάνω από το 50% των ανακλήσεων αποφασίστηκε για προϊόντα που προήλθαν από εισαγωγές εκτός ΕΕ.

Όπως αναφέρει το food Safety News, έγιναν 26 ανακλήσεις λόγω σαλμονέλας η οποία εντοπίστηκε σε μια ποικιλία τροφίμων, όπως κρέας και προϊόντα ψαριών και φρέσκα βότανα. Ένα μεγάλο ξέσπασμα σαλμονέλας επηρέασε περισσότερα από 700 άτομα. Το εμπλεκόμενο φαγητό ήταν μια σαλάτα με μαρούλι iceberg, αγγούρι και αρακά που διανεμήθηκε σε νηπιαγωγεία. 

Δύο κρούσματα E. coli νόσησαν 80 άτομα και από Campylobacter νόσησαν 60 άνθρωποι. Δύο κρούσματα Listeria συνδέθηκαν με έξι ασθένειες και άλλα δύο κρούσματα Yersinia νόσησαν εννέα άτομα, ένα ξέσπασμα Clostridium Perfringens είχε 12 κρούσματα και η δηλητηρίαση από ισταμίνη επηρέασε εννέα άτομα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα