Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα: Η μεγάλη “πρόκληση”

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα: Η μεγάλη "πρόκληση"
spot_img

Ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής στρατηγικής για τη  μείωση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης κατά 25% από το USDA.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, η Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (ARS) ξεκίνησε μια σαρωτική νέα πρωτοβουλία γνωστή ως “Salmonella Grand Challenge”. Το έργο συγκεντρώνει μια ελίτ ομάδα επιστημόνων ARS, πανεπιστημίων και επιστημόνων της βιομηχανίας τροφίμων από διαφορετικές ειδικότητες για την καταπολέμηση της σαλμονέλας, του τροφιμογενούς παθογόνου που αρρωσταίνει πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς κάθε χρόνο και μερικές φορές είναι θανατηφόρα. Η πρόκληση συμπληρώνει το έργο που επιτελείται από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων για την ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής στρατηγικής για τη μείωση της ασθένειας της ανθρώπινης σαλμονέλας που συνδέεται με τα πουλερικά.

Στόχος της ARS είναι να ενσωματώσει την έρευνά της για να μάθει περισσότερα για το πώς και πού η σαλμονέλα προκαλεί τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης στο κρέας και τα προϊόντα πουλερικών. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τους ερευνητές να αναπτύξουν καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης για τους παραγωγούς κρέατος και πουλερικών για την ανίχνευση μόλυνσης από σαλμονέλα.

Η σαλμονέλα , το βακτήριο που προκαλεί την ασθένεια που ονομάζεται σαλμονέλωση, κρύβεται σχεδόν παντού – στα ζώα (συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων), στα τρόφιμα, το νερό, το έδαφος, ακόμη και τον αέρα. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα υποφέρουν από συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό, κράμπες στην κοιλιά, ρίγη, πονοκέφαλο, ναυτία και έμετο. Οι σοβαρές λοιμώξεις μπορούν να οδηγήσουν σε δια βίου προβλήματα υγείας, ακόμη και θάνατο.

Η ομάδα ARS θα ενσωματώσει τη συνεχιζόμενη έρευνά της συνδυάζοντας, τυποποιώντας και συντονίζοντας τις προσπάθειες για τη δημιουργία εναρμονισμένων συνόλων δεδομένων. Αυτό θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν μεγαλύτερες τάσεις, αναδυόμενες απειλές και νέες στρατηγικές μετριασμού της σαλμονέλας .

Αυτό είναι μεγάλο έργο γιατί υπάρχουν πάνω από 2.500 τύποι βακτηρίων Salmonella και οι κίνδυνοι τους είναι διαφορετικοί σε όλα τα συστήματα παραγωγής. Η ερευνητική ομάδα θα χρησιμοποιήσει εργαλεία μηχανικής μάθησης για να διαχειριστεί και να συγκεντρώσει αυτόν τον τεράστιο όγκο δεδομένων. Η συνεργασία θα βοηθήσει τους ερευνητές να μάθουν ο ένας από τον άλλον και ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε πρωτοποριακές ανακαλύψεις.

Το Salmonella Grand Challenge θα επιτρέψει στους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τον κίνδυνο της Salmonella , να αναπτύξουν ακριβή μοντέλα και να αναπτύξουν εργαλεία για τους παραγωγούς κρέατος και πουλερικών για να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους. Τελικά, η ομάδα ελπίζει ότι οι προσπάθειές τους θα συμβάλουν στον στόχο Healthy People 2030 για μείωση της σαλμονέλωσης κατά 25%. Αυτή η εργασία συμβάλλει στην ενίσχυση της δέσμευσης του USDA για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς εφοδιασμού τροφίμων στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο