Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε εισαγόμενα μανιτάρια: Συναγερμός σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε εισαγόμενα μανιτάρια: Συναγερμός σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες
spot_img

Οι Φινλανδικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισαν Salmonella enterica Serovar Stanley, (σε 1 στα 5 δείγματα /25 g) σε εισαγόμενα στην Ευρώπη μανιτάρια, από το Βιετνάμ.

Η Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφάλεια τροφίμων RASFF, ενημερώθηκε από την Φινλανδία για επικίνδυνα άγρια μανιτάρια που εισάγονται στην Ευρώπη από το Βιετνάμ, μέσω Ολλανδίας.

 Οι Φινλανδικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισαν Salmonella enterica Serovar Stanley, (σε 1 στα 5 δείγματα /25 g), ένα παθογόνο που μολύνει τα τρόφιμα και σχετίζεται με κρούσματα σαλμονέλας σε διάφορους ξενιστές, όπως ανθρώπους και ζώα φάρμας, μέσω προϊόντων όπως γαλακτοκομικά και λαχανικά. Παρά το γεγονός ότι έχουν κατασκευαστεί αρκετά εμβόλια στελεχών Salmonella , κανένα από αυτά δεν αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον ορό Stanley μέχρι σήμερα.

Τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια εισάγονται σε 14 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία. Η Πύλη RAFF χαρακτηρίζει τον κίνδυνο από την κατανάλωση αυτών των μανιταριών σοβαρό.

Οι αρμόδιες αρχές της Φινλανδίας έχουν προχωρήσει ήδη σε ανάκληση, ενώ έχει ειδοποιηθεί η Ολλανδία ως χώρα διανομής.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα