Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στη φυλακή για 10 μήνες γιατί λειτουργούσε μονάδα κοπής κρεάτων σε πλυντήριο αυτοκινήτων!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣτη φυλακή για 10 μήνες γιατί λειτουργούσε μονάδα κοπής κρεάτων σε πλυντήριο αυτοκινήτων!
spot_img

Ο Gent Jakupi, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για μια σειρά αδικημάτων υγιεινής τροφίμων στο Devizes και το Ludgershall που θα μπορούσαν να είχαν «μοιραίες συνέπειες». Στις 8 Οκτωβρίου ο ίδιος είχε ομολογήσει την ενοχή του για 39 παραβάσεις υγιεινής τροφίμων στο Swindon Magistrates’ Court.

Προσήχθη στο δικαστήριο μετά από επιθεώρηση και καταδίκη από τους Επιθεωρητές Περιβαλλοντικής Υγείας από το Συμβούλιο Τροφίμων Ασφάλειας Τροφίμων του Wiltshire. Η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως «μία από τις χειρότερες» που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το Συμβούλιο όπως είχε δημοσιεύσει το cibum τον Οκτώβριο.

Οι αξιωματικοί του Συμβουλίου του Wiltshire εξέδωσαν απαγορευτική εντολή που τον εμπόδιζε να διευθύνει οποιαδήποτε επιχείρηση τροφίμων. Η εκδίκαση της ποινής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (1/12) στο Swindon Crown Court.

 Οι κατηγορίες αφορούσαν τις βρώμικες συνθήκες των χώρων του και τον παράνομο τρόπο με τον οποίο γινόταν η κοπή κρέατος στις δύο επιχειρήσεις πλυσίματος αυτοκινήτων – ιδιοκτησίας του – στο Devizes και στο Ludgershall, στις οποίες έκαναν έφοδο οι επιθεωρητές περιβαλλοντικής υγείας μαζί με την αστυνομία του Wiltshire και την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2020.

Οι έφοδοι οδήγησαν στο σφράγισμα των επιχειρήσεών του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από τους αξιωματικούς του Συμβουλίου του Wiltshire ως κάποιες από τις «πιο συγκλονιστικές» που έχουν επισκεφθεί ποτέ.

Ο κατηγορούμενος αρχικά αρνήθηκε ότι έκοβε κρέας κατά την πρώτη επιδρομή στο Devizes, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιούσε το παρόν πριόνι για να κόψει ξύλα, παρόλο που τα υπολείμματα κρέατος ήταν καθαρά ορατά στο μηχάνημα.

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιούσε την εν λόγω δραστηριότητα αν και τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έδειξαν ότι η ανθυγιεινή κοπή κρέατος γινόταν για αρκετές εβδομάδες.

Παρά το σφράγισμα και την κατάσχεση κρέατος κατά την αρχική επιδρομή και τις συστάσεις προς τον κατηγορούμενο να λάβει υποχρεωτικά έγκριση από την FSA για οποιαδήποτε μελλοντική επιχείρηση κοπής κρέατος, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ότι ο Jakupi είχε μεταφέρει τη δραστηριότητα στην επιχείρησή του στο Ludgershall χωρίς τις απαραίτητες άδειες ή προφυλάξεις υγιεινής, με αποτέλεσμα να γίνει δεύτερη έρευνα.

Ο δικαστής που επέβλεπε την υπόθεση είπε ότι η δραστηριότητα του κατηγορούμενου έβαζε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία με πιθανές θανατηφόρες συνέπειες. Επρόκειτο για μια σκόπιμη παραβίαση του νόμου».

Ο κ. Ashley O’Neill, μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Wiltshire για τη Δημόσια Υγεία και Προστασία, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος για την καταδικαστική απόφαση σε αυτή την υπόθεση, καθώς ήταν μια από τις χειρότερες υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα μας για τα Τρόφιμα και την Ασφάλεια  και ο ενδιαφερόμενος κατηγορούμενος έθετε το κοινό σε σοβαρό κίνδυνο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μας για τα Τρόφιμα και την Ασφάλεια για τη σκληρή δουλειά της και ελπίζουμε ότι αυτή η υπόθεση θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση προς άλλους ότι αυτή η επικίνδυνη συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή».

Ο Steve Smith, επικεφαλής του τμήματος πρόληψης στην Εθνική Μονάδα Εγκλήματος Τροφίμων (NFCU), πρόσθεσε:

«Ο σημαντικός κίνδυνος στον οποίο έθετε τους καταναλωτές η δραστηριότητα του κατηγορουμένου και οι διαδικτυακές πωλήσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκαν γρήγορα, ενώ το κρέας αποσύρθηκε από την κυκλοφορία, ενώ εκδόθηκε ειδοποίηση προς τις τοπικές αρχές, ώστε να διασφαλιστεί ότι το κρέας που είχε ήδη πωληθεί ανακλήθηκε».

Πηγή: salisburyjournal

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο