Εμφάνισαν έντονους πόνους στο στομάχι και διάρροια
Περίπου 68 μαθητές από το γυμνάσιο St. Thomas Aquinas Igumori στο Mbeere South, στην κομητεία Embu της Κένυας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού αμέσως μετά την κατανάλωση κρεατόσουπας στο σχολείο εμφάνισαν έντονους πόνους στο στομάχι και διάρροια.
Το σχολείο την Τετάρτη διοργάνωσε μια γιορτή για τις καλές επιδόσεις στις περσινές εξετάσεις, και σύμφωνα με το έθιμο, έσφαξαν ταύρο που καταναλώθηκε από όλους τους μαθητές και το προσωπικό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αλλαντίαση από ενέσεις μπότοξ – 4 γυναίκες στο νοσοκομείο με πτώση βλεφάρων, θολή όραση και δυσκολία στην αναπνοή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γέμισε αυγά ταινίας από ανεπαρκώς ψημένο χοιρινό – Η ανατριχιαστική ακτινογραφία που σόκαρε ακόμα και τους γιατρούς (βίντεο)
Ωστόσο, το κεφάλι του ζώου συντηρήθηκε για την παρασκευή σούπας την επόμενη ημέρα και καταναλώθηκε από τους φετινούς υποψηφίους που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις. Ο Διευθυντής του σχολείου Paul Mwaniki εξέφρασε τη λύπη του για την ατυχή εξέλιξη των γεγονότων και πραγματοποίησε συνάντηση με μαθητές και γονείς για να τους διαβεβαιώσει για την ασφάλεια των γευμάτων τους.
Είπε ότι η μόλυνση θα μπορούσε να έχει σημειωθεί κατά την προετοιμασία του γεύματος, καθώς είχαν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου και της πιστοποίησης του κρέατος ως κατάλληλου για κατανάλωση από τις αρμόδιες αρχές.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εντοπίστηκε κι άλλη μάρκα με ταχίνι μολυσμένο με σαλμονέλα
Ο Mwaniki διαβεβαίωσε τους γονείς και τη σχολική κοινότητα ότι δεν υπήρχε λόγος πανικού, καθώς οι γιατροί είχαν παρέμβει άμεσα και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω ανάλυση.
Ταυτόχρονα, οι αρμόδιοι για την υγεία της κομητείας έχουν διευρύνει το πεδίο των ερευνών τους σχετικά με τη συνολική αποθήκευση, το χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων στο σχολείο για να αποφευχθεί η επανάληψη ενός τέτοιου περιστατικού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επείγουσα ανάκληση συσκευασμένου κοτόπουλου που πωλείται σε σούπερ μάρκετ – Προκαλεί εμετό και διάρροιες
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.