Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα μολυσμένα αυγά ανέβηκαν σε κατηγορία κινδύνου Ι – 65 τροφικές δηλητηριάσεις

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤα μολυσμένα αυγά ανέβηκαν σε κατηγορία κινδύνου Ι - 65 τροφικές δηλητηριάσεις
spot_img

Σύμφωνα με τον FDA το εν λόγω στέλεχος είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακάλεσε και κατέταξε μάρκα αυγών στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας «Κατηγορίας Ι». Σύμφωνα με τον οργανισμό, η ανάκληση «Τάξης Ι» είναι η υψηλότερη δυνατή κατηγορία κινδύνου ανάκλησης που ταξινομείται από τον FDA.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει «μια κατάσταση στην οποία υπάρχει εύλογη πιθανότητα η χρήση ή η έκθεση σε ένα παραβατικό προϊόν να προκαλέσει σοβαρές δυσμενείς συνέπειες για την υγεία ή θάνατο», σύμφωνα με τον FDA.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ξέσπασμα τροφικών δηλητηριάσεων από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα. 65 άνθρωποι από 9 πολιτείες αρρώστησαν από το ίδιο στέλεχος σαλμονέλας, (Salmonella Enteritidis) εκ των οποίων οι 24 νοσηλεύτηκαν. 

Οι ανακληθείσες μάρκες αυγών που εμπίπτουν στη νέα ταξινόμηση περιλαμβάνουν τα αυγά κοτόπουλου Milo’s Poultry Farms και Tony’s Fresh Market, καθώς και τα αυγά πάπιας Happy Quackers Farm, τα οποία διανέμονται από την εταιρεία Milo’s Poultry Farms LLC.

Το εν λόγω στέλεχος σαλμονέλας είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολη η θεραπεία σοβαρών βακτηριακών λοιμώξεων.

Πώς να προστατευτείτε

Η σαλμονέλα σε αυγά είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ευρώπη, είναι ένας ορατός κίνδυνος. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να καταναλώνετε τα αυγά σας χωρίς συνέπειες.

  • Μόλις τα αγοράσετε καλό είναι να τα πλύνετε και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, για λόγους αύξησης της διάρκειας ζωής τους.
  • Πετάξτε τα ραγισμένα αυγά.
  • Μαγειρέψτε τα αυγά μέχρι να σφίξουν και ο κρόκος και το ασπράδι.
  • Μαγειρέψτε τα πιάτα με αυγά σε μια ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία.
  • Μαγειρέψτε πιάτα με αυγά που περιέχουν κρέας ή πουλερικά στους 80°C.
  • Μαγειρέψτε πιάτα με αυγά που δεν περιέχουν κρέας ή πουλερικά στους 70°C
  • Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε παστεριωμένα αυγά και προϊόντα αυγών.
  • Χρησιμοποιήστε παστεριωμένα αυγά για να φτιάξετε φαγητά που περιέχουν ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα αυγά, όπως σάλτσα hollandaise, dressing σαλάτας Caesar και τιραμισού.
  • Να καταναλώνετε ή να βάζετε στο ψυγείο τα αυγά και τα τρόφιμα που περιέχουν αυγά αμέσως μετά το μαγείρεμα. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες ή 1 ώρα εάν τα αυγά εκτεθούν σε θερμοκρασίες πάνω από 30°F (όπως ένα ζεστό αυτοκίνητο ή πικνίκ).
  • Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό για να πλύνετε τα χέρια  και τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με ωμά αυγά. Αυτά τα είδη περιλαμβάνουν πάγκους, σκεύη, πιάτα και σανίδες κοπής.
  • Μην δοκιμάζετε και μην τρώτε ωμή ζύμη ή κουρκούτι φτιαγμένο με ωμά αυγά , όπως ζύμη μπισκότων ή κουρκούτι για κέικ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο