ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣυναγερμός στη Ν. Ζηλανδία για ταχίνι από την Τουρκία

Συναγερμός στη Ν. Ζηλανδία για ταχίνι από την Τουρκία

1 λεπτά ανάγνωσης

Εντοπίστηκε σαλμονέλα – Το ταχίνι χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή χούμους το οποίο πωλήθηκε σε σουπερμάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα.

21 προϊόντα από τη Lisa’s, Greater και τη Prep Kitchen που πωλούνται σε σουπερμάρκετ και άλλα καταστήματα σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, με ημερομηνίες χρήσης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ανακλήθηκαν λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα.

- Advertisement -

Οι αρχές είπαν ότι είναι μια «περίπλοκη» ανάκληση, επειδή το ταχίνι στα προϊόντα χούμους εισήχθη από την Τουρκία και χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ασφάλειας τροφίμων του MPI, Vincent Arbuckle, προέτρεψε τους ανθρώπους να μην τρώνε τα προϊόντα επειδή η σαλμονέλωση μπορεί να είναι σοβαρή.

Και ενώ το Υπουργείο δεν είχε αναφορές για ασθένειες, σύμφωνα με τον δημοσιογραφικό ιστότοπο της Νέας Ζηλανδίας Stuff πολλοί καταναλωτές επικοινώνησαν λέγοντας ότι αρρώστησαν μετά την κατανάλωση χούμους που περιείχε το επικίνδυνο ταχίνι.

- Advertisement -

Ο Vincent Arbuckle είπε πως η μόλυνση εντοπίστηκε σε ελέγχους στο εισαγόμενο ταχίνι στις εταιρείες παραγωγής του χούμους. Το ταχίνι ήταν γνωστό ως τροφή υψηλού κινδύνου και εμπλέκεται σε ανιχνεύσεις σαλμονέλας κατά καιρούς σε όλο τον κόσμο. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Άσπρισε η ελιά σας; Τι είναι η βαμβακάδα και πότε χρειάζεται επέμβαση

Η λευκή εμφάνιση πάνω στα άνθη και στους νεαρούς βλαστούς προκαλεί συχνά ανησυχία, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σημαίνει ότι το δέντρο κινδυνεύει άμεσα

Τυρόπιτες στην Ελλάδα: Πότε είναι καλύτερα να τις αποφύγετε και τι πρέπει να γνωρίζουν καταναλωτές, φούρνοι και βιομηχανία

Τι λέει ο ΕΦΕΤ για τη συντήρηση και το ζήτημα ασφάλειας τροφίμων πίσω από το αγαπημένο σνακ των Ελλήνων.

Αφλατοξίνες: Το 90% των κοινοποιήσεων στο RASFF αφορά τρόφιμα εκτός ΕΕ

Νέα ανάλυση τεσσάρων ετών καταγράφει τις κατηγορίες τροφίμων και τις χώρες προέλευσης που εμφανίζονται συχνότερα στις ευρωπαϊκές κοινοποιήσεις για μυκοτοξίνες