Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συσκευασία: Επανάσταση στην έγχρωμη απεικόνιση – Αλλάζει το χρώμα στον κωδικό QR εάν το τρόφιμο έχει αλλοιωθεί

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΣυσκευασία: Επανάσταση στην έγχρωμη απεικόνιση – Αλλάζει το χρώμα στον κωδικό QR εάν το τρόφιμο έχει αλλοιωθεί
spot_img

Με μια φωτογραφία με χρήση οποιασδήποτε κάμερας, ακόμα και smartphone, μπορεί να διαπιστωθεί αν το προϊόν είναι σε καλή κατάσταση.

Η επαναστατική τεχνολογία ColorSensing βοηθά τις εταιρείες συσκευασίας τροφίμων και τους λιανοπωλητές να περιορίσουν τη σπατάλη τροφίμων χάρη σε μια ψηφιακή, πολυπαραμετρική και οικονομικά αποδοτική έξυπνη ετικέτα για τον έλεγχο πιθανών διαρροών συσκευασίας, σπασίματος της κρύας αλυσίδας και την πραγματική φρεσκάδα του προϊόντος χάρη σε έναν αυτόματο, ποσοτικό και οικονομικό δείκτη φρεσκάδας των τροφίμων. Ως αποτέλεσμα, διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων τους ενώ βελτιώνουν και την κερδοφορία.

Το ColorSensing που ήταν μία από τις νικητήριες συμμετοχές στο Packaging Europe’s Sustainability Awards 2022 ενώ η τεχνολογία επινοήθηκε στη Σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης το 2018.

Η λειτουργία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτογραφία με χρήση οποιασδήποτε κάμερας, ακόμα και smartphone, για να διαπιστωθεί αν το προϊόν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ λαμβάνει ψηφιακές πληροφορίες που μπορούν να εντοπιστούν σε οποιοδήποτε σημείο της αλυσίδας εφοδιασμού.
Αυτή η λύση βασίζεται σε δύο τεχνολογίες: αφενός, τα μελάνια που αλλάζουν χρώμα όταν αντιδρούν με τα αέρια που εκπέμπονται από τα τρόφιμα εκτυπώνονται σε μερικά pixel του κώδικα QR. Από την άλλη πλευρά, ένας πατενταρισμένος αλγόριθμος είναι σε θέση να μετρήσει αυτόματα τη φθορά του φαγητού από τις χρωματικές αλλαγές αυτών των μελανιών που ανιχνεύονται μέσω εικόνων. Το αποτέλεσμα είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση που παρέχει ποσοτικές πληροφορίες για την κατάσταση του φαγητού ανά πάσα στιγμή και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε κατασκευαστή και λιανοπωλητή.

Από την ίδρυσή του, το ColorSensing έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.

Γιατί τα παιδιά τρώνε τις μύξες τους; Είναι θέμα κακής ψυχολογίας;

Πολλοί γονείς αδυνατούν να συνετίσουν τα παιδιά τους στο θέμα της βλεννοφαγίας – τι λένε οι ειδικοί.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα