Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρείς ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF για σαλμονέλα και καρκινογόνες αφλατοξίνες σε φιστίκια και σουσάμι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤρείς ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF για σαλμονέλα και καρκινογόνες αφλατοξίνες σε φιστίκια και σουσάμι
spot_img

Με την επισήμανση κινδύνου “σοβαρός”.

Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σουσάμι και φιστίκια μολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό σαλμονέλα.

Στην ΕΕ, περισσότερες από 91.000 περιπτώσεις σαλμονέλωσης αναφέρονται κάθε χρόνο. Τα συμπτώματα της ανθρώπινης σαλμονέλωσης περιλαμβάνουν πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες. Εάν μολύνει την κυκλοφορία του αίματος μπορεί να είναι απειλητική και για τη ζωή.

Η παρουσία σαλμονέλας στα προϊόντα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέχγων στα σύνορα. Το σουσάμι είναι προέλευσης Μαλί και τα φιστίκια στα οποία εκτός από σαλμονέλα βρέθηκαν και καρκινογόνες αφλατοξίνες, είναι από την Ιορδανία. Και οι δύο ενημερώσεις ανήκουν στην κατηγορία κινδύνου «σοβαρός». Τα φορτία δεσμεύτηκαν από τις αρχές και δεν πρόλαβαν να διατεθούν στην αγορά.

Επίσης σήμερα η Ελλάδα απέρριψε και φορτίο με σουσάμι από το Σουδάν λόγω απουσίας επίσημων πιστοποιητικών και έλλειψης εκθέσεων αναλύσεων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο