Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
25.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρείς ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF για σαλμονέλα και καρκινογόνες αφλατοξίνες σε φιστίκια και σουσάμι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤρείς ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF για σαλμονέλα και καρκινογόνες αφλατοξίνες σε φιστίκια και σουσάμι
spot_img

Με την επισήμανση κινδύνου “σοβαρός”.

Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σουσάμι και φιστίκια μολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό σαλμονέλα.

Στην ΕΕ, περισσότερες από 91.000 περιπτώσεις σαλμονέλωσης αναφέρονται κάθε χρόνο. Τα συμπτώματα της ανθρώπινης σαλμονέλωσης περιλαμβάνουν πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες. Εάν μολύνει την κυκλοφορία του αίματος μπορεί να είναι απειλητική και για τη ζωή.

Η παρουσία σαλμονέλας στα προϊόντα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέχγων στα σύνορα. Το σουσάμι είναι προέλευσης Μαλί και τα φιστίκια στα οποία εκτός από σαλμονέλα βρέθηκαν και καρκινογόνες αφλατοξίνες, είναι από την Ιορδανία. Και οι δύο ενημερώσεις ανήκουν στην κατηγορία κινδύνου «σοβαρός». Τα φορτία δεσμεύτηκαν από τις αρχές και δεν πρόλαβαν να διατεθούν στην αγορά.

Επίσης σήμερα η Ελλάδα απέρριψε και φορτίο με σουσάμι από το Σουδάν λόγω απουσίας επίσημων πιστοποιητικών και έλλειψης εκθέσεων αναλύσεων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα ξυλάκια στο παγωτό ξυλάκι;

Το σωστό ξυλάκι στο παγωτό πρέπει να είναι μη τοξικό, ασφαλές, λειτουργικό και φιλικό στο περιβάλλον.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο το φύλο επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες προτιμούν τις σαλάτες και τα κοκτέιλ, ενώ οι άντρες προτιμούν τις μπριζόλες T-bone και τη μπύρα δεν προέκυψε απλώς από το πουθενά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα