Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυστραλία: Γάλα αμυγδάλου προκαλεί κρούσμα αλλαντίασης

ΑρχικήΝέαΑυστραλία: Γάλα αμυγδάλου προκαλεί κρούσμα αλλαντίασης
spot_img

Η περίπτωση αφορά μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις αλλαντίασης στην Αυστραλία

H μάρκα γάλακτος αμυγδάλου JS Health, Inside Out Unsweetened Almond Milk, με κολαγόνο, ασβέστιο και προβιοτικά έχει συνδεθεί με μια περίπτωση αλλαντίασης στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη μάρκα πωλούταν σε καταστήματα Woolworths στη Νέα Νότια Ουαλία. Η ανάκληση αφορά στις συσκευασίες ενός λίτρου, με ημερομηνία λήξης την 1η Μαρτίου 2023.

Οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν το πρόβλημα, αφού ένας καταναλωτής εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα αλλαντίασης μετά την κατανάλωση του γάλακτος αμυγδάλου. Έπειτα από έρευνες, επιβεβαιώθηκε η παρουσία αλλαντοτοξίνης σε δείγμα του συγκεκριμένου προϊόντος.

 Η Αρχή Τροφίμων της ΝΝΟ διερευνά τη διαδικασία παραγωγής για να προσδιορίσει την αιτία της μόλυνσης, ενώ ο ασθενής συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Food Safety News, η αλλαντίαση είναι εξαιρετικά σπάνια στην Αυστραλία, καθώς μόνο 26 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η συλλογή των εθνικών δεδομένων κοινοποίησης το 1992, από τις οποίες μόνο οι 3 αφορούσαν τρόφιμα.

Σχετικά με την αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη, που παράγεται συνήθως από το βακτήριο Clostridium botulinum και προσβάλλει το νευρικό σύστημα. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν διπλωπία, θολή όραση, βλεφαρόπτωση, βραδυγλωσσία, δυσκαταποσία, ξηροστομία και μυϊκή αδυναμία και χρήζουν άμεσης θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ακατάλληλα κονσερβοποιημένα σε οικιακό περιβάλλον ή ανεπαρκώς συντηρημένα τρόφιμα, μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες παραγωγής της τοξίνης από το βακτήριο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο