Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτές είναι οι σοβαρές ασθένειες που μπορεί να προλάβει ο χυμός κράνμπερι

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυτές είναι οι σοβαρές ασθένειες που μπορεί να προλάβει ο χυμός κράνμπερι
spot_img

Τι αναφέρουν οι τελευταίες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί.

Ο χυμός κράνμπερι είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ρόφημα στο οποίο βασίζονται γενιές και γενιές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, καθώς και για την αποτροπή τους.

Στην πραγματικότητα, μια ανασκόπηση του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients έδειξε ότι σε περισσότερες από δώδεκα δοκιμές, η κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από κράνμπερι μείωσε σταθερά τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI) σε ανθρώπινα υποκείμενα. Και ενώ οι συγγραφείς ήταν ξεκάθαροι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν περαιτέρω διερεύνηση, ήταν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επίδραση των κράνμπερι στην ευαισθησία στις ουρολοιμώξεις.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα κράνμπερι μπορούν επίσης να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αντισταθεί σε διάφορες άλλες ασθένειες που μπορεί να σας εκπλήξουν. Για παράδειγμα, το ιστορικό αυξημένης χοληστερόλης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των νεφρών και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μια μελέτη του 2024 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients εξέτασε προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν τη δυνατότητα μείωσης της χοληστερόλης από τα κράνμπερι. Ενώ τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) δεν παρουσίασαν βελτίωση μετά τη λήψη προϊόντων κράνμπερι, η αναλογία της ολικής χοληστερόλης προς τη χοληστερόλη λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας επηρεάστηκε θετικά. Κατά συνέπεια, η ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κράνμπερι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση της χοληστερόλης.

Η ίδια ανασκόπηση ανακάλυψε μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αποξηραμένων τροφίμων κράνμπερι και της βελτίωσης της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Δεδομένου ότι ο διαβήτης είναι μια διαδεδομένη κατάσταση υγείας που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα, η ύπαρξη μιας άλλης επιλογής με βάση τα τρόφιμα για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μπορεί να παρέχει στους διαβητικούς περισσότερες επιλογές.

Φυσικά, ισχύει η προειδοποίηση είναι ότι τα αποξηραμένα προϊόντα κράνμπερι δεν είναι χυμός κράνμπερι. Ωστόσο, ο χυμός κράνμπερι εξακολουθεί να περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που πιστεύεται ότι επηρεάζουν τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα.

Αν αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά για να σας κάνουν να αγαπήσετε το καθημερινό ποτήρι χυμό κράνμπερι, θα χαρείτε να ακούσετε ότι η κατανάλωσή του μπορεί να σας κάνει να δείχνετε και πιο υγιείς. Μια κλινική δοκιμή που δημοσιεύτηκε στο Nutrients εξέτασε τις επιδράσεις της κατανάλωσης χυμού κράνμπερι στο δέρμα του προσώπου. Μετά από έξι εβδομάδες κατανάλωσης χυμού κράνμπερι, 22 γυναίκες είδαν σημαντική βελτίωση στην ελαστικότητα του δέρματός τους και αντιγηραντική δράση.

Επομένως, ξεκινώντας τη μέρα σας με έναν ρουμπινί χυμό θα μπορούσατε να αποκτήσετε μια επάξια και πιο υγιή λάμψη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιαούρτι με μήλο: Νέο εύρημα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων

Πώς το μήλο βελτιώνει το γιαούρτι – ;Eρευνα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΠΘ δίνει απαντήσεις

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα