ΑρχικήΝέαCarrefour: Άνοιξε κατάστημα μέσα σε σχολείο για να εκπαιδεύσει εργαζόμενους με Σύνδρομο...

Carrefour: Άνοιξε κατάστημα μέσα σε σχολείο για να εκπαιδεύσει εργαζόμενους με Σύνδρομο Down και αυτισμό

2 λεπτά ανάγνωσης

17 σπουδαστές μαθαίνουν ταμείο, οργάνωση ραφιών και διαχείριση αποθέματος σε πλήρως εξοπλισμένο κατάστημα Carrefour

Η Carrefour France εγκαινίασε ένα «κατάστημα-σχολείο» στο Écully της περιοχής Auvergne-Rhône-Alpes, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση ατόμων με Σύνδρομο Down και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και την προετοιμασία τους για καριέρα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Το κατάστημα έχει εμβαδόν 35 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στο campus του Eklya Business School, το οποίο διαχειρίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η τρέχουσα ομάδα αποτελείται από 17 σπουδαστές. Το κατάστημα είναι εφοδιασμένο με πραγματικά προϊόντα Carrefour και διαθέτει τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας. Αυτή η πρακτική εμπειρία επιτρέπει στους σπουδαστές να εξασκηθούν στη λειτουργία ταμείου, να κατανοήσουν την οργάνωση τμημάτων σε κλωστοϋφαντουργία, υγιεινή και παντοπωλείο, και να μάθουν τη διαχείριση αποθέματος όπως τιμολόγηση και τοποθέτηση εμπορευμάτων στα ράφια. Στόχος του προγράμματος είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θεωρητικής κατάρτισης και πραγματικής εκτέλεσης εργασιών, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τις πρακτικές δεξιότητες που χρειάζονται για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

- Advertisement -

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Carrefour France προσφέρει επίσης πρακτική άσκηση και μαθητεία στα καταστήματά της σε όλη την περιοχή, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην απασχόληση για τους σπουδαστές. Η εταιρεία έχει θέσει στόχο να απασχολεί συνολικά 80 άτομα με Σύνδρομο Down και ΔΑΦ στα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία ή τις αποθήκες της έως το τέλος του 2026. Η διευθύντρια δέσμευσης του Ομίλου Carrefour Carine Kraus δήλωσε ότι «η Carrefour ανέλαβε δράση πολύ νωρίς για το ζήτημα της αναπηρίας και έκανε την ένταξη μέσω της απασχόλησης έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες αυτής της δέσμευσης», προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι «κάθε ταλέντο έχει θέση» στην εταιρεία.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο Carrefour 2026, το οποίο θέτει εταιρικό στόχο απασχόλησης 15.000 ατόμων με αναπηρία έως το τέλος του 2026, ποσοστό αύξησης 50% σε σύγκριση με το 2022. Η Carrefour France βρίσκεται ήδη κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου, με 14.400 εργαζόμενους με αναπηρία να ανήκουν ήδη στις ομάδες της.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πόσο ασφαλείς είναι οι σάλτσες; Νέα έρευνα εξετάζει τους μικροβιολογικούς κινδύνους

Νέα επιστημονική ανασκόπηση εξετάζει τα βακτήρια, τα παράσιτα και τους μικροοργανισμούς αλλοίωσης

Ποιοι ελληνικοί ελαιώνες κινδυνεύουν περισσότερο – Χάρτης κινδύνου για την ελληνική ελιά από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Ο νέος χάρτης καταγράφει μεγάλες γεωγραφικές διαφορές στους κλιματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική ελαιοκαλλιέργεια.

Άσπρισε η ελιά σας; Τι είναι η βαμβακάδα και πότε χρειάζεται επέμβαση

Η λευκή εμφάνιση πάνω στα άνθη και στους νεαρούς βλαστούς προκαλεί συχνά ανησυχία, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σημαίνει ότι το δέντρο κινδυνεύει άμεσα