Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χίος: Έρευνα για παραγωγή ορεινής μαστίχας

ΑρχικήΝέαΧίος: Έρευνα για παραγωγή ορεινής μαστίχας
spot_img

Λόγω της κλιματικής αλλαγής διερευνάται η παραγωγή μαστίχας σε πιο δύσκολες συνθήκες.

 Έρευνα με στόχο, δεδομένης της κλιματικής αλλαγής, να θωρακιστεί σε βάθος χρόνου η μοναδική παγκόσμια μαστιχοκαλλιέργεια της Χίου πραγματοποιεί η Mediterra, θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

   Το σχέδιο που ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται, αφορά στη δημιουργία ενός μαστιχώνα 60 στρεμμάτων σε ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Πυργί και Ελάτα. Ήδη κατασκευάστηκαν αναβαθμίδες σε 18 από τα 60 στρέμματα και φυτεύτηκαν 1.000 δένδρα για τα οποία εφαρμόζονται κανόνες βιολογικής καλλιέργειας.

   «Αναζητάμε νέους χώρους ανάπτυξης της μαστιχοκαλλιέργειας πέραν αυτών στα χωράφια των νοτιόχωρων της Χίου. Και ταυτόχρονα επιχειρούμε να διερευνήσουμε τις αντοχές του μαστιχόδενδρου σε δυσκολότερες καιρικές συνθήκες από αυτές του κάμπου. Κι όλα αυτά πάντα σε όφελος της καλλιέργειας της μαστίχας και των μαστιχοπαραγωγών» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Mediterra Γιάννης Μανδάλας.

   «Φυτεύουμε και περιμένουμε» σημείωσε ο κ. Μανδάλας τονίζοντας ότι το όλο πρόγραμμα έχει βάθος υλοποίησης την 15ετία. «Σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολες από αυτές στον κάμπο θέλουμε να εξετάσουμε το πώς λειτουργούν όλες οι υποποικιλίες μαστιχόδενδρων και όλες οι καλλιεργητικές πρακτικές. Παρακολουθώντας την ανάπτυξη τους εφαρμόζοντας νέες πρακτικές θέλουμε σε συνεργασία και με το νέο κέντρο έρευνας της μαστίχας που δημιουργήσαμε, να έχουμε αποτελέσματα σχετικά με το κόστος παραγωγής αλλά και τις αποδόσεις της ορεινής δύσκολης σε κλιματολογικές συνθήκες καλλιέργειας, προσπάθειας μας».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο