ΑρχικήΝέαΧρ. Κέλλας από Βερολίνο: Η FRUIT LOGISTICA 2026 επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της...

Χρ. Κέλλας από Βερολίνο: Η FRUIT LOGISTICA 2026 επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδος 

3 λεπτά ανάγνωσης

Η παρουσία της Ελλάδας στη FRUIT LOGISTICA 2026 επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της χώρας στον ευρωπαϊκό και διεθνή αγροδιατροφικό χάρτη

Τη διεθνή έκθεση FRUIT LOGISTICA 2026, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου και αποτελεί το σημαντικότερο παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον τομέα των νωπών φρούτων και λαχανικών, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας.

- Advertisement -

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στο Βερολίνο κ. Αλέξανδρο Παπαϊωάννου,  ο Υφυπουργός συναντήθηκε με Έλληνες εκθέτες, παραγωγούς και εκπροσώπους εξαγωγικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στη φετινή διοργάνωση, προβάλλοντας την ποιότητα, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Κέλλας συζήτησε με τους εκθέτες τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών, τις συνθήκες έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, αλλά και τις πιέσεις που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις εισαγωγές από τρίτες χώρες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών φρούτων και λαχανικών, μέσω της πιστοποίησης, της καινοτομίας και της βιώσιμης παραγωγής.

- Advertisement -

Σε δήλωσή του από τη FRUIT LOGISTICA 2026, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι «Η παρουσία της Ελλάδας στη FRUIT LOGISTICA έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διεθνή έκθεση στον τομέα των νωπών φρούτων και λαχανικών – εκεί όπου κλείνονται συμφωνίες, χτίζονται συνεργασίες και διαμορφώνονται οι τάσεις της παγκόσμιας αγοράς».

Όπως σημείωσε, η χώρα μας συμμετέχει δυναμικά, με Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγικές επιχειρήσεις που αποδεικνύουν στην πράξη ότι τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να σταθούν επάξια στις πιο απαιτητικές αγορές. «Τα στοιχεία των τελευταίων ετών είναι ενδεικτικά: ακτινίδια, πορτοκάλια και μήλα πρωταγωνιστούν στις εξαγωγές μας προς τρίτες χώρες, ενώ πορτοκάλια, καρπούζια και ακτινίδια καταγράφουν ισχυρή παρουσία και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

Ο κ. Κέλλας τόνισε, παράλληλα, ότι οι προκλήσεις παραμένουν ισχυρές, επισημαίνοντας πως «ο έντονος διεθνής ανταγωνισμός και οι αυξημένες πιέσεις στο κόστος παραγωγής καθιστούν αναγκαία τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και τη συνεχή αναβάθμιση του αγροδιατροφικού μας τομέα».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εργάζεται συστηματικά για την ενίσχυση της ποιότητας, της πιστοποίησης και της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων, επενδύοντας στην καινοτομία, στις σύγχρονες τεχνολογίες, στα logistics και στη βιωσιμότητα, με στόχο τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά να φτάνουν στις διεθνείς αγορές με ανταγωνιστικούς όρους και ισχυρό brand.

Η παρουσία της Ελλάδας στη FRUIT LOGISTICA 2026 επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της χώρας στον ευρωπαϊκό και διεθνή αγροδιατροφικό χάρτη και στέλνει το μήνυμα ότι ο ελληνικός πρωτογενής τομέας έχει σχέδιο, ποιότητα και ξεκάθαρη στρατηγική εξωστρέφειας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας