Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Colección Visionaria: Tο πρώτο ρούμι σοκολάτας στον κόσμο

ΑρχικήΝέαColección Visionaria: Tο πρώτο ρούμι σοκολάτας στον κόσμο
spot_img

Το ρούμι  Colección Visionaria της μάρκας Brugal μυρίζει κάτι σαν ζεστή σοκολάτα με κανέλα!

Για να παραχθεί το ρούμι, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν δρύινα βαρέλια για να παλαιώσουν το απόσταγμα που προέρχεται από ζαχαροκάλαμα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το δρύινο βαρέλι προσδίδει μια απαλή, με νότες από καραμέλα, πολυπλοκότητα στο τελικό υγρό. Η μεθοδολογία χρονολογείται τουλάχιστον από τα τέλη του 1700. 

- Advertisement -

Αλλά η επωνυμία Brugal, με έδρα τη Δομινικανή Δημοκρατία, παρουσίασε πρόσφατα την Colección Visionaria, με μια πρώτη έκδοση να περιλαμβάνει ρούμι σε βαρέλια φρυγανισμένα με κακάο Καραϊβικής.

Το ταξίδι ξεκίνησε με υψηλής ποιότητας βαρέλι, το οποίο στάλθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία κατευθείαν από τα πυκνά, ομιχλώδη δάση της Δυτικής Ευρώπης. Κατά την άφιξη, αυτά τα βαρέλια ψήθηκαν χρησιμοποιώντας τοπικούς, βιολογικούς κόκκους κακάο.

 Η ιδιόκτητη τεχνική διαπότισε τις ξύλινες δοκούς με νότες γλυκόπικρης σοκολάτας και μια καπνιστή νότα. Στη συνέχεια, τα δοχεία με «κακάο» γέμισαν με το χαρακτηριστικό απόσταγμα ζαχαροκάλαμου της μάρκας και αφέθηκαν για αρκετά χρόνια στα ατμοσφαιρικά κλίματα των τροπικών περιοχών.

Το αποτέλεσμα; Ένα ρούμι που μυρίζει κάτι σαν ζεστή σοκολάτα με κανέλα! Στον ουρανίσκο, οι γνωστές στην κατηγορία κλωστές καραμέλας και μελάσας επιμηκύνονται και ενισχύονται από την παρουσία μπαχαρικών εσπεριδοειδών, περγαμόντο και μια πινελιά φρυγανισμένου καρυδιού. 

Το “σοκολατένιο” ρούμι έχει 45% ABV και είναι διαθέσιμο σε ελάχιστες περιοχές, για περίπου 90 ευρώ το μπουκάλι (100 δολάρια στις ΗΠΑ). Μόνο τέσσερις παρτίδες αποστάχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε βαρέλι και δεν πρόκειται να παραχθούν άλλες για την ώρα! Οπότε όποιος προλάβει!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα