Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο
spot_img

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με… μια φωτογραφία

Θα θέλατε να μάθετε ποια τρόφιμα είναι καλά για εσάς και ποια είναι επικίνδυνα με μια μόνο φωτογραφία; Πλέον μπορείτε, καθώς επιστήμονες από το πανεπιστήμιο  Burgos της Ισπανίας εφηύραν μια εφαρμογή που μπορεί να σας δώσει αυτή τη δυνατότητα.

Με ένα μόνο  κλικ, η εφαρμογή smartphone θα αναλύσει γρήγορα τα καρκινογόνα συντηρητικά που είναι γνωστά ως νιτρικά και νιτρώδη. Τα συντηρητικά αυτά δίνουν στα λουκάνικα και στο μπέικον  και τα αλλαντικά τη χαρακτηριστική ροζ απόχρωση και νόστιμη γεύση, αλλά μπορούν, από την άλλη, να σχηματίσουν ενώσεις που προκαλούν όγκους.

Σύμφωνα με το συγγραφέα της μελέτης πίσω από την εφαρμογή, Dr Jose Garcia, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε. Η λειτουργικότητα, βασίζεται σε ένα αισθητήριο πολυμερές που αλλάζει χρώμα, όταν τοποθετείται κοντά στο κρέας από κάποιον. Σε επόμενη φάση, η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα την παραγωγή και την υπολειπόμενη συγκέντρωση νιτρωδών, μόνο λαμβάνοντας ψηφιακές φωτογραφίες αισθητηριακών φιλμ και αναλύοντας ψηφιακές χρωματικές παραμέτρους, αναφέρεται στην ιστοσελίδα Scottish Daily Express.

H εφαρμογή μπορεί να συμβάλλει στο να μπορούν οι καταναλωτές να είναι καλύτερα ενημερωμένοι για το τι αγοράζουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο