Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από τον FAO για τη τεχνητή νοημοσύνη στην ασφάλεια των τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΔωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από τον FAO για τη τεχνητή νοημοσύνη στην ασφάλεια των τροφίμων
spot_img

Η εγγραφή για τη διαδικτυακή ροή είναι ανοικτή σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Στις 6 Νοεμβρίου 2024, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) θα διοργανώσει ένα υβριδικό τεχνικό σεμινάριο σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την ασφάλεια των τροφίμων.

- Advertisement -

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του FAO στη Ρώμη της Ιταλίας και θα μεταδοθεί επίσης μέσω streaming μέσω του Microsoft Teams.

Το σεμινάριο θα διερευνήσει την τρέχουσα κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τα οφέλη και τα μειονεκτήματά της σε σχέση με τη χρήση της για εφαρμογές ασφάλειας τροφίμων. Οι γνώσεις που θα μοιραστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αντληθούν από μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που διεξάγεται από τον FAO και το Wageningen Food Safety Research σχετικά με τις πρακτικές εφαρμογές της ΤΝ στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.

Οι αναμενόμενες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια τροφίμων περιλαμβάνουν τον προσδιορισμό του φαινότυπου βακτηρίων, τη διαχείριση της ανάκλησης τροφίμων, την υποβοήθηση της επιθεώρησης, την πρόβλεψη κρουσμάτων, τα αναδυόμενα παθογόνα και την αντιμικροβιακή αντοχή (AMR).

Επιπλέον, εμπειρογνώμονες από παγκόσμιες αρχές, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) και το Istituto Zooprofilattico Sperimentale (IZS) της Ιταλίας, θα παρουσιάσουν μελέτες περιπτώσεων που απεικονίζουν την καινοτόμο χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια τροφίμων.

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν επίσης βασικές εκτιμήσεις για τις αρμόδιες αρχές που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια σταδιακή προσέγγιση στην ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται εδώ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα