Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαδυκτιακό σεμινάριο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας για τη τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια των τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΔιαδυκτιακό σεμινάριο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας για τη τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια των τροφίμων
spot_img

Η εγγραφή για τη διαδικτυακή ροή είναι ανοικτή σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Στις 6 Νοεμβρίου 2024, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) θα διοργανώσει ένα υβριδικό τεχνικό σεμινάριο σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του FAO στη Ρώμη της Ιταλίας και θα μεταδοθεί επίσης μέσω streaming μέσω του Microsoft Teams.

Το σεμινάριο θα διερευνήσει την τρέχουσα κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τα οφέλη και τα μειονεκτήματά της σε σχέση με τη χρήση της για εφαρμογές ασφάλειας τροφίμων. Οι γνώσεις που θα μοιραστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αντληθούν από μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που διεξάγεται από τον FAO και το Wageningen Food Safety Research σχετικά με τις πρακτικές εφαρμογές της ΤΝ στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.

Οι αναμενόμενες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια τροφίμων περιλαμβάνουν τον προσδιορισμό του φαινότυπου βακτηρίων, τη διαχείριση της ανάκλησης τροφίμων, την υποβοήθηση της επιθεώρησης, την πρόβλεψη κρουσμάτων, τα αναδυόμενα παθογόνα και την αντιμικροβιακή αντοχή (AMR).

Επιπλέον, εμπειρογνώμονες από παγκόσμιες αρχές, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) και το Istituto Zooprofilattico Sperimentale (IZS) της Ιταλίας, θα παρουσιάσουν μελέτες περιπτώσεων που απεικονίζουν την καινοτόμο χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια τροφίμων.

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν επίσης βασικές εκτιμήσεις για τις αρμόδιες αρχές που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια σταδιακή προσέγγιση στην ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο